'BDP Batman İçin Soruşturma Açtı' İddası - Son Dakika
Politika

'BDP Batman İçin Soruşturma Açtı' İddası

\'BDP Batman İçin Soruşturma Açtı\' İddası

Yerel seçimde geçmiş yıllara nazaran oylarını düşüren BDP için soruşturma açılması talimatının verildiği iddia edildi.

18.04.2014 15:20

Cemil Bayık’ın, aralarında Batman’ın da bulunduğu 3 yer için başarısızlığın nedenlerinin araştırılmasını istediği iddia edildi.

30 Kasımda yapılan yerel seçimde geçmiş yıllara nazaran oylarını düşüren Barış ve Demokrasi Partisi Batman İl teşkilatı için soruşturma açılması talimatının verildiği iddia edildi. 

2004 yılında % 73.15, 2009 yılında % 59.7 oy alarak rakiplerine fark atan BDP.nin  2014 yılında Batmanda kullanılan oyların sadece % 55.9’unu alması parti üst düzey yöneticilerinin tepkisini çekti.

Batmandaki seçmen sayısının artmasına rağmen BDP’nin oylarının giderek düşmesi Kandil’de bulunan PKK. üst düzey yöneticisi Cemil Bayık’ın da  dikkatini çekti ve Bayık’ın parti yetkililerini arayarak Batman’la birlikte Van ve Ceylanpınar hakkında da soruşturma açılmasını istediği öne sürüldü.

PKK’ya yakın haber ajanslarında da yayınlandığı iddia edilen habere göre Cemil Bayık’ın başarısızlık nedenlerinin belirlenmesi için BDP yöneticileriyle görüştüğü ifade edildi. Konuyla ilgili olarak önümüzdeki günlerde BDP İl yönetiminin toplantı yaparak durum değerlendirmesi yapacağı iddia edildi.

 

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Politika 'BDP Batman İçin Soruşturma Açtı' İddası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement