BDP Genel Başkan Yardımcısı Beştaş Açıklaması - Son Dakika
Politika

BDP Genel Başkan Yardımcısı Beştaş Açıklaması

BDP Genel Başkan Yardımcısı Beştaş Açıklaması

"Siyaset kurumu başta olmak üzere devletin tüm kurumları ve sivil toplum, temelde demokrasiye ve halkın özgür iradesine yapılan bu saldırıları kınamalı, Türkiye barışını faşist her türlü eğilimden korumalıdır"

24.02.2014 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, HDP'nin İzmir'in Urla ilçesindeki seçim bürosunun açılışında yaşanan gerginlikle ilgili, "Siyaset kurumu başta olmak üzere devletin tüm kurumları ve sivil toplum, temelde demokrasiye ve halkın özgür iradesine yapılan bu saldırıları kınamalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Beştaş, yaptığı yazılı açıklamada, dün Urla'da HDP seçim bürosu açılışında yaşananları anımsatarak, HDP İzmir Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Osman Özçelik'in aralarında bulunduğu 7 kişinin yaralandığını belirtti.

Yaşananları "demokratik sivil siyaset ve siyasetçileri hedef alan, doğrudan yaşam hakkına yönelen ırkçı saldırılar" olarak niteleyen Beştaş, güvenlik güçlerinin, doğrudan yaşam hakkını tehlikeye sokan fiiller karşısında seyirci kaldığını iddia etti. Açıklamasında, "Saldırıları gerçekleştiren kişilere ait görüntülerde işlenen suça ilişkin deliller sabit olmasına rağmen hiçbir saldırgan gözaltına alınmamış ve saldırılarla ilgili herhangi bir soruşturma da başlatılmamıştır" ifadesine yer veren Beştaş, yaşananlar karşısında hükümet ve muhalefet partilerinin de sorumsuz ve ilgisiz bir tavır sergilediklerini öne sürdü.

Beştaş, açıklamasını şöyle sürdürdü:

" Türkiye'de kalıcı bir barış ile kurumsal, anayasal bir demokrasiye giden yol kuşkusuz demokratik seçimlerle ortaya çıkacak halk iradesinden geçecektir. Siyaset kurumu başta olmak üzere devletin tüm kurumları ve sivil toplum, temelde demokrasiye ve halkın özgür iradesine yapılan bu saldırıları kınamalı, Türkiye barışını faşist her türlü eğilimden korumalıdır.

Saldırıları gerçekleştirenler derhal bulunmalı ve yargı önüne çıkartılmalıdır. Şiddeti siyaset ve toplumsal yaşamdan uzaklaştırmak noktasında hükümet, muhalefet ve demokratik kamuoyu kararlı olmalı, siyasal zemine yönelen bu şiddete karşı yasal ve toplumsal zeminde etkin bir biçimde mücadele edilmelidir." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika BDP Genel Başkan Yardımcısı Beştaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement