BDP Grup Başkanvekili Baluken'in 4. Yargı Paketi Yorumu - Son Dakika
Politika

BDP Grup Başkanvekili Baluken'in 4. Yargı Paketi Yorumu

BDP Grup Başkanvekili Baluken\'in 4. Yargı Paketi Yorumu

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, 4.Yargı Paketi ile ilgili olarak, "Dağ fare doğurdu."

07.03.2013 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, 4. Yargı Paketi ile ilgili olarak, "Dağ fare doğurdu. Türk Ceza Kanunu'nun 314. maddesine hiç değinilmemiş, ki içerideki birçok arkadaşımız o maddeden yargılanıyorlar" dedi.

Baluken, Bingöl'de 2011 yılında polis aracına yapılan silahlı saldırı olayına katıldığı gerekçesiyle ömür boyu hapis cezasına çarptırılan 21 yaşındaki Gülsüm Koç ile ilgili gerekçeli kararın açıklanması üzerine Koç'un annesi ve babasıyla Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Baluken, davada tam bir hukuk skandalı yaşandığını savunarak, objektif hiçbir delil olmadığı halde Gülsüm Koç'un ömür boyu hapis cezası aldığını söyledi. Sadece gizli tanık ifadeleriyle verilen karalarda AİHM'in daha önce Türkiye'yi mahkum ettiğini belirten Baluken, basının bu davayla ilgili duyarlılığının devam etmesini istediklerini söyledi.

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Baluken, İmralı tutanaklarının sızdırılmasıyla ilgili BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarının hatırlatılması üzerine, bu konunun artık gündemden düşmesi gerektiğini söyledi. Şu anda önemli bir süreçle ilgili tartışmalar yaşandığını, toplumda barışla, müzakereyle ilgili yeşeren umutları olduğunu belirten Baluken, "Belgenin sızma şekliyle ilgili olarak tüm tartışmaların yürütülmesini doğru bulmuyoruz. Partimizin yürüttüğü bir soruşturma var, neticelenince açıklanacak. BDP'den belgenin alınıp alınmaması, çalınıp çalınmaması gibi tartışmaları doğru bulmuyoruz, bizi ilgilendiren kısımla ilgili soruşturmamız sürüyor" dedi.

4. YARGI PAKETİ

Bugün Meclis'e sunulan 4. Yargı Paketi ile ilgili soruları da cevaplandıran Baluken, "İlk edindiğimiz izlenim; düşünce, ifade, örgütlenme özgülüğünün önünü açacak, siyaset yapma özgürlüğünün, basın özgürlüğünün önünü açacak düzenlemelerden uzak bir içeriğe sahip olduğunu gördük. Türk Ceza Kanunu'nun 314 maddesine hiç değinilmemiş; ki içerideki birçok arkadaşımız o maddeden yargılanıyorlar. Yine Terörle Mücadele Kanunu'nun 7. Maddesindeki propaganda suçlarıyla ilgili bırakın rahatlamayı daha da ağırlaştırıcı bazı unsurlar olduğunu gördük. İlk görüşte, dağ fare doğurmuştur. Ama hukuk komisyonumuz da ayrıntılı bir teknik incelemeyi yapıyor, bundan sonra daha detaylı görüşlerimizi paylaşacağız" diye konuştu.

" PKK'DAN CEVAP BEKLİYORUZ"

PKK'nın elindeki kamu görevlileri ve askerlerin teslim alacak heyetin belirlenmesiyle ilgili bir soru üzerine Baluken, "Bu konuda PKK'dan gelecek haberi bekliyoruz. Çünkü bu kamu görevlileri ve askerler farklı yerlerde ve farklı birimlerde bulunuyorlar. Onlar kendi çalışmalarını tamamladıktan sonra partimize bir haber gönderilir ve biz bir heyeti görevlendirip bu asker ve kamu görevlilerinin ailelerine kavuşmasını sağlayacak bir süreç işleteceğiz" dedi.

Baluken bir soru üzerine, Kandil ve Brüksel'e iletilen mektuplara cevap gelmediğini de söyledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BDP Grup Başkanvekili Baluken'in 4. Yargı Paketi Yorumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement