Beşir Atalay: Reyhanlıyla İlgili Başbakanlık Teftiş Kurulu Çalışmaya Başlıyor (2) - Son Dakika
Politika

Beşir Atalay: Reyhanlıyla İlgili Başbakanlık Teftiş Kurulu Çalışmaya Başlıyor (2)

Beşir Atalay: Reyhanlıyla İlgili Başbakanlık Teftiş Kurulu Çalışmaya Başlıyor (2)

Beşir ATALAY.ATALAY.Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Necip Fazıl Kısakürek'in ölümünün 30'uncu yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamındaki 'Türkiye'nin Manzarası' konulu konferansa katıldı.

25.05.2013 19:30

Beşir ATALAY: REYHANLIYLA İLGİLİ BAŞBAKANLIK TEFTİŞ KURULU ÇALIŞMAYA BAŞLIYOR (2)

ATALAY: "ÇABAMIZ, O DÖNEMİN ANAYASASI'NI TAMAMEN KALDIRMAK"

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Necip Fazıl Kısakürek'in ölümünün 30'uncu yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamındaki 'Türkiye'nin Manzarası' konulu konferansa katıldı.

Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konferansta Necip Fazıl Kısakürek'in 'Türkiye'nin Manzarası' kitabındaki 1973'lü yıllardaki Türkiye ile şimdi ki dönemde nasıl olduğunu anlattı. Necip Fazıl Kısakürek'in yaşadığı dönemlerdeki ihtilallerden bahseden Atalay, şu an millet iradesinin yönetime yansımasının en üst seviyesinde olduğunu belirtti. Anayasa değişikliğiyle ilgili yapılan çalışmalara da değinen Atalay, şunları söyledi: "Bu anayasa yapılmadan her şeyi hallettik diyemeyiz. 12 Eylül ihtilalini yapanlar yargılanıyor. Ama hala uyguladığımız anayasa, 12 Eylül döneminde, ihtilal sonrası yapılan anayasa. Belli değişiklikler yapıldı, ama halen tamamı yenilenmedi. Şimdi meclisteki çalışma ve bizim çabamız bu anayasayı tamamen yenilemektir, o dönemin anayasasını tamamen kaldırmaktır."

İZDİHAM YAŞANDI

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansın ardından salondan çıkan izleyicilere kek ve meyve suyu dağıtımı yapılırken, zaman zaman izdiham yaşandı. Kültür Merkezi'nin bahçesindeki çocuk şenliğine gelen çocuklar ve aileleri, meyve suyu ve kek alabilmek için tezgahlara akın ederken görevliler zor anlar yaşadı. Görevliler çocukları itekleyerek uzaklaştırırken, bazı çocuklar ezilme tehlikesi geçirdi.

Atalay, konferansın ardından Necip Fazıl Kısakürek'in kitaplarının ve çıkardığı dergilerin bulunduğu sergiyi gezdi. Necip Fazıl Kısakürek'i anlatan belgeseli izledi ve Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti.

DIŞİŞLERİ BAKANI DAVUTOĞLU TEMEL ATTI

Anma törenleri kapsamında akşam düzenlenecek konferansa katılacak olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği'ne katıldıktan sonra Tahir Büyükkörükçü İmam Hatip Lisesi'nin temel atma törenine katıldı. İmam hatip liselerinin önemine değinen Bakan Davutoğlu, şunları söyledi: "Bugün imam hatiplerimiz sadece dini ihtiyaçlarını karşılamak üzere bu milletin manevi öncülerini yetiştirme iddasıyla değil, aynı zamanda bu milletin tarih boyunca savuna geldiği ve dünyanın her yerinde sözcüsü olduğu değerleri ikame etmek, egemen kılmak üzere yola çıkacak bir neslin de kaynağı oldu. Bu anlamda imam hatip liselerimiz sadece Türkiye ile ilgili değil, İslam dünyasında da başlı başına bir örnek, başlı başına bir başarı hikayesi oluşturmuştur."

Konuşmanın ardından Bakan Davutğlu ve beraberindeki heyet, Tahir Büyükkörükçü İmam Hatip Lisesi'nin temelini attı.

MKY,HD (İA/RT) - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Beşir Atalay: Reyhanlıyla İlgili Başbakanlık Teftiş Kurulu Çalışmaya Başlıyor (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement