Bürokratımızı Göndereceğiz - Son Dakika
Politika

Bürokratımızı Göndereceğiz

Bürokratımızı Göndereceğiz

Başbakan Erdoğan, AB Müktesabatıyla İlgili Dışişleri Bakanı Ali Babacan'a Meclis'teki Partileri Bilgilendirmesini İstediğini, Ancak Muhalefetin Buna Yanıt Vermediğini Söyleyerek Buna Tepki Gösterdi.

08.09.2008 01:32

Başbakan Tayyip Erdoğan, AB müktesabatıyla ilgili Dışişleri Bakanı Ali Babacan’a Meclis’teki partileri bilgilendirmesini istediğini, ancak muhalefetin buna yanıt vermediğini söyleyerek buna tepki gösterdi. Erdoğan, "O zaman bürokratımızı göndeririz, bilgiye ihtiyacınız varsa alırsınız, yoksa almazsınız" dedi.

AKP’nin Bayrampaşa İlçe Kongresi’nde konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

İstemediler

Dışişleri Bakanı’ma AB müktesebatıyla ilgi çalışmalar konusunda Meclis’teki partileri bilgilendirmesini söyledim. Haftalarca CHP cevap vermedi. Yanılmıyorsam iki gün önce verilen cevap, ’Onur Öymen’e gelip brifingi versinler.’ Her halde beyefendinin ihtiyacı yok. O zaman bürokratımızı göndeririz, bilgiye ihtiyacınız varsa alırsınız, yoksa almazsınız.

Aynı şekilde MHP’nin verdiği cevap, ’Dışişleri Bakanı, bizim eski genel başkanımızın (Levon Ter) Petrosyan’la geçmişte görüştüğünü söyledi kırgınız, filancaya brifing versinler.’ Bu kadar gayrı ciddilik olur mu? Cumhurbaşkanı’nın Ermenistan’a gitmesi sizi niye bu kadar rahatsız ediyor? Biz herşeyin masada çözüleceğine inanıyoruz. Gitmemek Türkiye’ye yakışmaz, gideceğiz, problem çözeceğiz.

Gündemi biz belirliyoruz

Türkiye dünya ilişkilerinde korku refleksiyle hareket eden Türkiye değildir. Başkaları "Ne der?" diye sözünü yutkunan bir Türkiye de değildir. Bugünün Türkiye’si Kafkaslar’dan Ortadoğu’ya, Balkanlar’dan Orta Asya’ya dost halkasını alabildiğine genişleten, dostluğu her bir ülke tarafından talep edilen Türkiye’dir. Uluslararası ilişkilerde, gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen ülkedir.

Türkiye’nin yeri süper lig

Milleti aç ve açıkta bırakarak, milleyetçilik, devletçilik yapmanın devri çoktan geçti. Türkiye’nin yeri alt kümeler değildir, süper ligdir. Bunları kısır döngü içinde değerlendirmeye çalışanlar olmasına çok üzülüyoruz. Bu durum AKP ve Türkiye’nin yürüyüşünü sekteye uğratacak değildir. Çünkü bu kervan, bu yolda emin adımlarla yürüyor. Bu kervana dahil olanlar oldu, olmayanlar tribünden seyredecek.

Bayraktan başörtüsü

Bayrampaşa Spor Kompleksi’ndeki kongreye geniş bir katılım vardı. Kalabalık arasındaki bir kadının Türk bayrağını türbanının üzerine sarması dikkat çekti.

Özel ilgi

Başbakan Erdoğan hafta sonu İstanbul’da partisinin Güngören ve Bayrampaşa ilçe kongrelerine katıldı. Cumartesi günkü Güngören kongresine başlarına "Tayyip Erdoğan" yazılı bant bağlayan kara çarşaflı kadınlar da geldi. Dün de Bayrampaşa’da kadınlar çevresini sardıkları Başbakan’a ilgi gösterdi. Erdoğan, büyük çoğunluğu türbanlı, partili kadınlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bürokratımızı Göndereceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement