CHP Ankara Milletvekili Nazlıaka Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Ankara Milletvekili Nazlıaka Açıklaması

CHP Ankara Milletvekili Nazlıaka Açıklaması

"Bir hukuk sistemi düşünün ki vatandaşlarına karşı sürekli suç işlesin, hoyratça davransın ve saygı duymasın.

14.03.2014 13:05

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, "Bir hukuk sistemi düşünün ki vatandaşlarına karşı sürekli suç işlesin, hoyratça davransın ve saygı duymasın. Bu kabul edilebilir bir durum olamaz" dedi.

Nazlıaka, gözaltında işkence gördüğü iddia edilen ve ardından intihar eden annesi de bir süre sonra kendisi gibi hayatına son veren Onur Yaser Can'ın ailesiyle TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Onur Yaser Can ve annesi Hatice Can'ın ölümünün tek nedeninin insan hakkını ve onurunu yok sayan bir anlayışın açtığı yara olduğunu söyleyen Nazlıaka, Can ailesinin 3,5 yıldır hukuk mücadelesi verdiğini söyledi.

Nazlıaka, "Berkin'i, Ahmet'i ve Burak'ı sonsuza uğurladıktan sonra kaybettiklerimizi kirli siyasete alet edenleri esefle kınadığımı belirtmek istiyorum. Yitirdiğimiz canlarımızın ardından 'kurda bir değişiklik olmaz' değerlendirmesini yapanları kınadığımı belirtmek istiyorum. Bu ülkede kan dökenler de kanı dökülenler de bellidir. ve eninde sonunda bu kişiler hesap vereceklerdir" diye konuştu.

Onur Yaser Can'ın gözaltına alındıktan sonra işkence, cinsel istismar ve psikolojik şiddete mağruz kaldığını ve bu muameleyle bir kez daha karşılaşmamak için hayatına son verdiğini savunan Nazlıaka, annesinin de evladının acısına dayanamadığı için aynı yolu tercih ettiğini söyledi. Nazlıaka, "Bir hukuk sistemi düşünün ki vatandaşlarına karşı sürekli suç işlesin, hoyratça davransın ve saygı duymasın. Bu kabul edilebilir bir durum olamaz. Devletin görevi şiddete ve hukuksuzluklara karşı vatandaşının yanında olmaktır. Çocuklarımıza, analara, babalara, kardeşlere kıymayın efendiler" dedi.

Onur Yaser Can'ın babası Mevlüt Can oğlunun gözaltına alınma süreci, ardından yaşananlar ve sorumluların cezalandırılması yönünde yaptıkları girişimleri anlattı. Oğlunun ODTÜ mezunu, 3 dil bilen bir mimar olduğunu ifade den Can, 3,5 yıldır sürdürdükleri hukuku mücadelesinden bir sonuç alamadıklarını, tek arzularının sorumluların yargılanması olduğunu söyledi.

Onur Yaser Can'ın kardeşi Ezgi Sevgi Can da "Bizim güzel ailemize yıllardır pek çok aileye düşen bir ateş düşmüştür. Bu iki canın hesabını sormak için destek bekliyoruz" diye konuştu.

Ailenin avukatı Şenal Saruhan da Onur Yaser Can ve Hatice Can'ın ölümlerinin bir cinayet olduğunu ifade ederek, yürüttükleri hukuki süreç hakkında bilgi verdi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Ankara Milletvekili Nazlıaka Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement