CHP Bursa Milletvekili Erdemir Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Bursa Milletvekili Erdemir Açıklaması

CHP Bursa Milletvekili Erdemir Açıklaması

"Bundan sonra cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, her aday haftalık raporlar halinde kendilerine yapılan bağışları resmi olarak bildirmesi çağrısında bulunuyorum"

11.07.2014 11:27

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, bundan sonra her adayın, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, kendilerine yapılan bağışları haftalık raporlar halinde duyurmasını istedi.

Erdemir, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de bugün bir ilk yaşandığını, cumhurbaşkanı adaylarının kampanyaları için bağış topladığını söyledi.

Bu aşamada kamuoyunun, kampanyanın ve bağışların şeffaflığına ilişkin bazı taleplerinin bulunduğunu dile getiren Erdemir, bu talebe iki cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş'ın karşılık verdiğini vurguladı. İhsanoğlu ve Demirtaş'ın, kendilerine yapılan bağışları açıklayacağını ilan ettiğini kaydeden Erdemir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bu çağrıya henüz olumlu yanıt vermediğini söyledi. Erdemir, "Acaba bu üçüncü adayın korktuğu, çekindiği, endişe ettiği ne var ki bağışları kamuoyuyla paylaşacağına dair taahhütte bulunamıyor? Erdoğan da en kısa zamanda bağışları açıklayarak, açıklamayan tek aday olma ayıbından kendisini ve kampanyasını kurtarır" diye konuştu.

Şeffaflığın sadece adayların inisiyatifine bırakılmaması, yasal çerçeve getirilmesi gerektiğini vurgulayan Erdemir, bunun, uygulamada olduğu gibi seçimler sonrasına bırakılamayacak kadar önemli olduğunu kaydetti.

Erdemir, bundan sonra cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, her adayın haftalık raporlar halinde kendilerine yapılan bağışları resmi olarak bildirimde bulunmasını istedi.

Sadece bir aya sıkıştırılmış bir kampanyayla bağış toplandığını, bunun çok kısa bir süre olduğunu vurgulayan Erdemir, kampanya süresini uzatma çağrısında bulundu.

Erdemir, kampanyaya ilişkin  üst sınır getirilmesi önerisinde bulunarak, bunun, bir önceki genel ya da yerel seçimde partilerin aldığı Hazine yardımlarının belli bir katsayıyla çarpılmasıyla elde edilecek bir rakam olabileceğini belirtti. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Bursa Milletvekili Erdemir Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement