CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, “Kimin hangi siteye girdiği, neler yaptığı gibi bilgiler 2 yıla kadar saklanabilecek.

09.01.2014 13:14

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, "Kimin hangi siteye girdiği, neler yaptığı gibi bilgiler 2 yıla kadar saklanabilecek. Böylece ülke çapında fişlemenin altyapısı sağlanmış olacak" dedi.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında hükümetin 17 Aralık operasyonu ile ilgili olarak interneti ve sosyal medyayı susturmanın yollarını arama gayreti içinde olduğunu söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, alelacele hazırlanmış kanun tekliflerinin TBMM'nin gündeminde olduğunu belirterek, "Önce AK Parti milletvekilleri tarafından verilen teklif, daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun başlıklı torba yasanın içerisine monte edilmiş, ilgili Meclis komisyonu değiştirilmiş, yıldırım hızı ile alt komisyondan geçirilmiş ve Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmelerine başlanmıştır" diye konuştu.

Halıcı, kanun taslağının içerisinde olan maddeleri ise şöyle açıkladı:

"Yürürlük ve yürütme hariç 12 maddeden oluşan 5651 sayılı internet yasaklama kanununa 19. madde ile düzeltme, ekleme ve yeni maddeler geliyor. IP ve internet adresi üzerinden yasaklama geliyor, yani Youtube'da hükümetin hoşuna gitmeyen bir video kolaylıkla yasaklanabilecek. Kimin hangi siteye girdiği, neler yaptığı gibi bilgiler 2 yıla kadar saklanabilecek. Böylece ülke çapında fişlemenin altyapısı sağlanmış olacak. Yasaklama bildirimleri e-posta, internet adresi ve benzeri yollarla yapılabilecek" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement