CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun: "800'e yakın ilçede kongreler bitti" - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun: "800'e yakın ilçede kongreler bitti"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, şu an itibarıyla 800'e yakın ilçede kongrelerin bittiğini söyledi.

21.01.2020 15:56  Güncelleme: 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, şu an itibarıyla 800'e yakın ilçede kongrelerin bittiğini söyledi.

Çeşitli programlara katılmak üzere kente gelen Torun, partisinin il başkanlığında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Torun, bir gazetecinin "Ceren Özdemir davasında mahkemenin kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Acımızı hiçbir ceza dindiremez. Acımız çok büyük. Ama sonuçta adaletin tecelli etmesi de belki biraz üzüntümüzü hafifletiyor. Ceren'imizin katledilişi bütün vicdanlarda, bütün kalplerde acı yarattı. Bu olaya ailesiyle birlikte tüm Türkiye üzüldü, herkes ağladı. Suçlu akli dengesinin yerinde olmadığına, kendini haklı çıkarmaya yönelik belli ifadelerde bulunsa da mahkeme sonucunda bu suçu bilerek işlediği ortaya çıktı. Adalet yerini buldu."

Bir gazetecinin, merhum Rahşan Ecevit'in bir fotoğrafının altına Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz tarafından yazıldığı iddia edilen yoruma ilişkin sorusu üzerine Torun, "Ben böyle bir şeyin olduğuna da inanmak istemiyorum. Kendisinin bu konuda açıklamalarını bekleyeceğiz." dedi.

Torun, CHP'deki kongre sürecine ilişkin soruyu yanıtlarken de şu an itibarıyla 800'e yakın ilçede kongrelerin bittiğini aktardı.

Bu ayın 26'sı itibarıyla tüm ilçelerin biteceğini kaydeden Torun, "Ay başından itibaren de il kongreleri belli bir takvimde gerçekleşecek. Şubat ayı içerisinde bunlar bitecek. Ardından da 28-29 Mart'ta kurultayımızı gerçekleştireceğiz." dedi.

Kongrelerin çok büyük olgunlukla ve demokratik bir ortamda geçtiğini ifade eden Torun, şunları söyledi:

"Elbette bazı yerlerde tek aday, bazı yerlerde ise birden fazla aday olabiliyor. Ama CHP sorumluluğunun bilinci içerisinde, üyesinden delegesine kadar artık Türkiye'yi yönetme iradesini ortaya koyarak bu sorumluluk ile hareket ediyor. Bir tek amacımız var, Türkiye'yi içinde bulunduğu sorunlardan kurtarmak. Yapılacak ilk seçimde Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidara taşımak. İnşallah il kongrelerinin ardından 28-29 Mart'ta büyük bir şölen ve büyük bir coşkuyla iktidar yürüyüşümüzü devam ettireceğiz. İlk seçimde de iktidar olacağız."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun: "800\'e yakın ilçede kongreler bitti"
Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun: '800'e yakın ilçede kongreler bitti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Keban Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Toplantısı Yapıldı
    15:34 Keban Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Toplantısı Yapıldı

    Keban Kaymakamı Furkan Atalık başkanlığında gerçekleştirilen Keban Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 yılı 1. olağan toplantısına, İl Genel Meclisi üyeleri, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü ve 30 köy muhtarı katıldı. Toplantıda, 2023 yılı gelir ve giderleri oylanarak kabul edildi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği üye seçimi gerçekleştirildi. Kaymakam Atalık, köylerin sorunlarının çözümü için daha fazla çalışacaklarını belirterek, yeni seçilen üyeleri tebrik etti.

  • 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan organize suç örtüğü lideri yakalandı
    15:33 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan organize suç örtüğü lideri yakalandı

    Malatya'da, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonla, 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan organize suç örtüğü lideri S.A. ile birlikte toplamda 29 kişi yakalandı. Zanlılar, polis merkezindeki işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

  • AKPM'de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları görüşüldü
    15:29 AKPM'de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları görüşüldü

    AKPM Genel Kurulu'nda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ele alındı. Türk delegasyonundan Dr. Mustafa Canbey, masum sivillerin haksız saldırılara maruz kaldığını belirtti. Canbey, çatışmaların başladığı tarihten bu yana binlerce insanın öldüğünü ve durumun küresel barışı tehdit ettiğini ifade etti. İsrail'in uluslararası hukuka uyması ve insani yardıma izin vermesi gerektiği vurgulandı.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı binası soruşturması kapsamında avukat Ergün Özer ifade verdi
    15:18 CHP İstanbul İl Başkanlığı binası soruşturması kapsamında avukat Ergün Özer ifade verdi

    CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınması sürecinde çekilen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturma devam ediyor. Avukat Ergün Özer, ifade vererek sadece bağış yaptığını ve makbuz almak için ilgilileri aradığını belirtti.

  • AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu'nu ziyaret etti
    15:18 AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu'nu ziyaret etti

    AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu'nu tebrik etmek için ziyarette bulundu. Köse, Topaloğlu ile yeni dönemde gerçekleştirilecek projeler hakkında istişarelerde bulunduklarını belirtti. Topaloğlu da ziyaret dolayısıyla Köse ve teşkilat mensuplarına teşekkür etti.

  • Başkan Akın, emekçi kadınlara sürpriz ziyaret yaptı
    15:15 Başkan Akın, emekçi kadınlara sürpriz ziyaret yaptı

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, refüjde bitki bakımı yapan emekçi kadınlara sürpriz ziyaret yaptı. Kadınlar ziyaretten dolayı mutluluklarını dile getirdi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mehmet Levent Bayraktar'ın cenazesine katıldı
    15:10 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mehmet Levent Bayraktar'ın cenazesine katıldı

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Müdürü Mehmet Levent Bayraktar'ın cenazesine katıldı. Cenaze törenine CHP yöneticileri, milletvekilleri, partililer ve aile yakınları da katıldı. Özel ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cenazede bir süre sohbet etti. Bayraktar'ın cenazesi, cuma namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'na götürüldü.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını Hz. Ali Camisi'nde kıldı
    15:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını Hz. Ali Camisi'nde kıldı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'daki Hz. Ali Camisi'nde cuma namazını kıldı. Erdoğan, camiden çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Valisi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı, Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı, İstanbul İl Başkanı ve Emniyet Müdürü ile birlikte ayrıldı.

  • Marmaris Ticaret Odası, Yunanistan İzmir Başkonsolosu'nu ziyaret etti
    15:06 Marmaris Ticaret Odası, Yunanistan İzmir Başkonsolosu'nu ziyaret etti

    Marmaris Ticaret Odası yönetimi, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Alexandros Kostas'a nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette, kapı vizesi uygulaması ve vize başvuru süreçlerinde yaşanan sorunlar ele alındı. Marmaris Ticaret Odası Başkanı Ayhan, sorunların çözülmesi konusunda destek istediklerini belirtti ve Marmaris ile Rodos arasında ticaretin geliştirilmesine hazır olduklarını ifade etti.


Advertisement