CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin en temel sorununun siyasetin kirlenmesi olduğunu söyledi.

23.03.2014 14:39

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin en temel sorununun siyasetin kirlenmesi olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Kayseri mitingine katıldı. Kılıçdaroğlu, "İnşallah Kayseri'ye bir gün Başbakan olarak geleceğim" diyerek konuşmasına başladı. Kılıçdaroğlu, "Ülkenin içinde bulunduğu şartları ben de biliyorum siz de biliyorsunuz. Türkiye'nin en temel sorunu siyasetin kirlenmesi, siyasetçilerin halkı soymaya çalışmasıdır. Omuz omuza kol kola barış içinde oyumuzu kullanacağız ve haramilerin iktidarını yıkacağız.

Aramızda çok sayıda gençler var. Gençler umudumuz sizsiniz. Bizim gençler kuvai milliye ruhunu taşıyan gençlerdir. Yasak bizim gençlere söker mi? Yasak Türkiye Cumhuriyeti'nin gençlerine sökmez. Çünkü biz bu ülkeyi dişimizle tırnağımızla kurduk. Ayın 30'unda sandığa gideceğiz, ayetlerimizle, kitabımızla dalga geçenlere hesabını soracağız. Ben buna inanıyorum. Bütün Türkiye Kayseri ile gurur duyacak. Kayseri 30 Mart'ta yeni bir tarih yazacak. Kul hakkı yiyenlerden hesap soracak. Buna yürekten inanıyorum" dedi.

CHP iktidar olursa devleti yönetemez denildiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Hayatımda duyduğum en saçma laf. Devleti yöneten parti devleti niye yönetemesin. Kayseri'ye ve Türkiye'ye sözüm. Devletin verdiği yardımları iki katına çıkaracağım. Kayseri'den Anadolu kaplanlarına da sesleniyorum. Sizi suçluyorlar hiç korkmayın. Bize oy verirsiniz vermezsiniz ama bizi rahatsızlıkla eleştirebilirsiniz. Bizi eleştirdiniz diye ertesi sabah müfettiş göndermeyeceğiz. İstihdam yaratın benim başımın üstünde yeriniz var. Bütün bu kayıtlar, şu anda fezlekelerde olan kayıtlardır. Fezlekelerin meclis kürsüsünde okunmamasının nedeni millet gerçekleri bilmesin diyedir. Ben cadde cadde dolaşarak bu gerçekleri anlatacağım. Siyaset kirlilikten arınsın" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Geçen dönem Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy verenlere sesleniyorum. Sizler namuslu insanlarsınız, demokrasiye inanıyorsunuz. 'Bize oy verin yolsuzluğu önleyeceğiz' ama 17 Aralık'ta gerçekler ortaya çıktı. Ben hükümeti eleştiriyorum ama siz üstünüze alınmayın. Benim size saygım var. Benim için yandaş yok, vatandaş var. Sandığa gideceksiniz. Sandığa gittiğiniz zaman elinizi vicdanınıza koyun ve öyle oy kullanın" diyerek konuşmasını bitirdi.

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Çilsal, "Bahane değil sonuç almaya geldik. Sevgili Genel Başkanımızın başkanlığında ve Başbakanlığında destan yazmaya geldik. Güven, geçim ve gelecek diyoruz. Bunu sizinle yapacağız. Erciyes dağı nasıl ecdadın mührü ise 30 Mart'ta CHP'nin mührünü vuracağız" diye konuştu. - KAYSERİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Açıklaması
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement