CHP İstanbul Milletvekili Korutürk Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP İstanbul Milletvekili Korutürk Açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Korutürk Açıklaması

"(Balyoz Davası) Darbeye teşebbüs konusunun MGK gündemine gelip gelmedİği sorulmadı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı karara itiraz etmeli"

24.10.2013 11:08

CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk, Balyoz Davası sürecinde, darbe teşebbüsü konusunun 2003-2013 yılları arasında MGK gündemine gelip gelmediğinin sorulmadığını, bu nedenle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın, söz konusu dava ile ilgili alınan karara itiraz etmesi gerektiğini savundu.

Korutürk, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Balyoz Davası ile ilgili alınan kararların ciddi eleştiriler topladığını ifade etti.

MGK'nın Türkiye'ye yönelik iç ve dış tehdit değerlendirmelerini yapman bir Kurul olduğunu belirten Korutürk, ilgili birimlerin, bu konuda Kurula bilgi verdiklerini kaydetti.

Balyoz Davası'nın konusunun bir darbe teşebbüsü olduğunu anımsatan, "Ancak buna rağmen, mahkemenin, MGK'ya, 2003-2013 tarihleri arasında darbe teşebbüsü ile ilgili bir gündemi olup olmadığının sorulmadığını gördük. Şayet böyle bir konu varsa MGK'da gündeme gelmemiş olması çok düşük bir ihtimal. Bunun sorulmamış olması hukuk açısından ciddi bir noksanlıktır" dedi.

Korutürk, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın bu hukuki noksanlığın giderilmesi için karara en kısa sürede itiraz etmesi, konuyu Ceza Daireleri Genel Kurulu'na götürmesi gerektiğini ifade etti. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP İstanbul Milletvekili Korutürk Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement