CHP İzmir'de İmza Tartışması - Son Dakika
Politika

CHP İzmir'de İmza Tartışması

CHP İzmir\'de İmza Tartışması

CHP'de Kurultay isteyenler, İzmir'de 4 koldan imza topluyor.

23.06.2011 15:55

CHP'de Kurultay isteyenler, İzmir'de 4 koldan imza topluyor. Liste dışı kalan milletvekillerinden Abdürrezzak Erten, Kemal Anadol, Selçuk Ayhan ve eski İl Başkanı Kemal Karataş tarafından toplanan imzaların 17'yi bulduğu öğrenildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, "Enerjinizi iç mücadele ile değil dışarda harcayın" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP tabanının kurultay talebi yok" açıklamasına rağmen muhalifler imzaları toplamaya devam ediyor. İzmir'de çoğu belediye başkanı ve ilçe başkanı olan 48 kurultay delegesinin 17'sinden imza alındı. İmza verenler arasında CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav'a yakın olan delegeler yer aldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kurultaydan yana olmadığı, belediye başkanlarının çoğunun da Kocaoğlu ile birlikte hareket ettiği öğrenildi. İzmir'de imzaları liste dışı kalan milletvekillerinden Abdürrezzak Erten, Kemal Anadol, Selçuk Ayhan ve eski İl Başkanı Kemal Karataş topluyor. Karataş imzaların 17'ye ulaştığını öne sürdü.

SEKİZ İMZA TOPLADILAR

Öte yandan CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, sekiz imzanın toplandığını ileri sürerek, facebook sosyal paylaşım sitesinde örgütlenen CHP'lilerin, cumartesi günü Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması yapacaklarını söyledi.

ENERJİNİ İÇTE DEĞİL DIŞTA HARCA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, İzmir'de kurultay için toplanacak imzaların 18'i geçmeyeceğini öne sürerek, partinin enerjisini iç mücadele ile tüketmeyip dışarıya yöneltmesini istedi. Yüksel, "Biz kurultay yapacağız ama yeni tüzükle yapacağız. Türkiye'nin önünde önemli sorunlar var. Partinin yapması gereken önemli konular var. Parlamento açılıyor ona hazırlanıyoruz. Gerçekleşecek projeler için yasa teklifi vereceğiz. 1 Eylül'de yerel yönetim seçimleri için sahaya çıkacağız. Enerjimizi iç mücadele ile tüketmeyelim, dışarıya yöneltelim. Eleştiri olabilir bu bizi geliştirir. Biz zaten eksiklerimizi 4 Temmuz'ta yapılacak PM'de tartışacağız. Toplantıya ciddi raporla gideceğiz, "başarılıyız' deyip kapatmayacağız. Eksiklerimizi de belirterek bir raporla PM önüne çıkacağız. Arkadaşların aceleci davranmalarını yadırgıyorum" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP İzmir'de İmza Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement