CHP'li Gaytancıoğlu: "Böyle giderse et fiyatları altınla yarışacak" - Son Dakika
Politika

CHP'li Gaytancıoğlu: "Böyle giderse et fiyatları altınla yarışacak"

CHP\'li Gaytancıoğlu: "Böyle giderse et fiyatları altınla yarışacak"

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, süt ineklerinin kesime gönderilmesi nedeniyle yakın zamanda et fiyatlarının, altın fiyatlarıyla yarışacağını savundu.

30.11.2022 11:33  Güncelleme: 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, süt ineklerinin kesime gönderilmesi nedeniyle yakın zamanda et fiyatlarının, altın fiyatlarıyla yarışacağını savundu.

Gaytancıoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, daha önce ekmek, ayçiçeği, nohut, mercimek ve süt başta olmak üzere, birçok gıda ürününde fiyatların artacağı yönünde yaptığı uyarılar konusunda maalesef haklı çıktığını söyledi.

Hayvanların kesime gönderilmesi nedeniyle yakın zamanda et fiyatlarının da aşırı yükseleceğini iddia eden Gaytancıoğlu, şunları kaydetti:

"Şimdi de 'böyle giderse et fiyatları altınla yarışacak' uyarısı yapıyorum. Çünkü ilk sinyaller gelmeye başladı. Peynir fiyatları et fiyatlarıyla yarışmaya başladı. Çünkü süt inekleri süratle kesilmeye başlandı. İnek kesimleri nasılsa bitecek, o zaman ne olacak? Et fiyatları altınla yarışacak. Bugün 1 gram altınla aşağı yukarı 5 kilogram et alabilirsiniz ama iddia ediyorum öyle bir gün gelecek ki 1 gram altınla ancak 2,5 kilogram kıyma veya et alabileceğiz."

Gaytancıoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığının 2023 yılı bütçesinin gelecek hafta TBMM Genel Kurulunda görüşüleceğini anımsatarak, bütçeye ilave artış sağlanarak, süt hayvancılığı yapan işletmelere yem ya da üretim desteği verilmesini istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Gaytancıoğlu: 'Böyle giderse et fiyatları altınla yarışacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement