CHP'li Öztrak: Araba Şarampole Yuvarlanırken Bakanlar Direksiyon Kavgasında - Son Dakika
Son Dakika Logo

CHP'li Öztrak: Araba Şarampole Yuvarlanırken Bakanlar Direksiyon Kavgasında

CHP\'li Öztrak: Araba Şarampole Yuvarlanırken Bakanlar Direksiyon Kavgasında
01.10.2012 13:13

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, doğalgaz ve elektriğe yapılan zamları eleştirerek, "Bakanlardan biri frene diğeri gaza basalım demektedir."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, doğalgaz ve elektriğe yapılan zamları eleştirerek, "Bakanlardan biri frene diğeri gaza basalım demektedir. Araba şarampole yuvarlanmak üzereyken bakanlar direksiyona kimin geçeceği kavgasına tutuşmuştur" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Öztrak, AK Parti'nin 'Yanlış yönet, halka ödet' yaklaşımına sahip olduğunu öne sürerek, bu yaklaşımın faturasının her geçen gün daha da arttığını söyledi. Öztrak, şöyle dedi:

"Bunların ekonomi politikalarından anladığı zam ve zulümdür. Başbakan'a çağrımız bir defa da doğru bir iş yapması ve bu zamları geri almasıdır. Veda konuşmasında milletin gündemine ve sorunlarına ilişkin tek bir çözümü ağzına almayan Başbakan, en iyi bildiği işi yaparak yandaşı hamasetle, milleti ise, zam yağmuruyla ağlattı. Dün akşam doğalgaza yüzde 9,8, elektriğe de yüzde 10.1 zam geldi. Oysa daha Nisan ayında doğalgaza yüzde 18,7, elektriğe de yüzde 9.3 zam yapılmıştı. Son zamlar neticesinde vatandaşın doğal gaz faturası bir yılda yüzde 30,4, elektrik faturası da yüzde 20 arttı."

Öztrak, Türkiye'nin dünyada en pahalı benzini kullanan ülke olduğunu savunurken, yapılan zamlarla halkın daha da fakirleştiğini savundu. Öztrak, zamların devam edeceğini, bunun dünya ekonomisindeki kriz ya da Suriye'de yaşananlar ile ilgisinin olmadığını iddia etti. Zamların sebebinin hükümetin yanlış politikaları olduğunu kaydeden Öztrak şunları kaydetti;

"Sıkıntıların tek sebebi; beceriksiz AKP yönetimidir. Ekonomiden sorumlu bakanların biri frene basalım derken diğeri gaza basalım demektedir. Araba şarampole yuvarlanmak üzereyken bakanlar direksiyona kimin geçeceği kavgasına tutuşmuştur. Bu kavganın sonunda 70 milyon vatandaşımızın acil servis kapısına düşme, evinin tapusunu, arabasının ruhsatını bankalara kaptırma riski vardır. AKP'nin yanlış yönet, halka ödet yaklaşımının faturası her geçen gün daha da artmaktadır. Bunların ekonomi politikalarından anladığı zam ve zulümdür. Başbakana çağrımız bir defa da doğru bir iş yapması ve bu zamları geri almasıdır."

DHA(BY/İD) - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP'li Öztrak: Araba Şarampole Yuvarlanırken Bakanlar Direksiyon Kavgasında - Son Dakika


Advertisement