CHP'li Tanal'dan Sincan Cezaevi Personeli Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Politika

CHP'li Tanal'dan Sincan Cezaevi Personeli Hakkında Suç Duyurusu

CHP\'li Tanal\'dan Sincan Cezaevi Personeli Hakkında Suç Duyurusu

Mahmut Tanal, Sincan Cezaevi'ndeki televizyonlardan Ulusal Kanal ve Halk TV yayınlarını kesen idari personel hakkında suç duyurusunda bulundu

18.09.2013 13:35

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Sincan Cezaevi'ndeki televizyonlardan Ulusal Kanal ve Halk TV yayınlarını kesen cezaevi idari personeli hakkında suç duyurusunda bulundu.

Tanal'ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı başvuru dilekçesinde, Sincan Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu ve hükümlülerin dış dünya ile tek bağlantısı olan televizyonlarda Ulusal Kanal ve Halk TV yayınlarının kesildiği ifade edildi.

Cezaevinde yalnızca hükümeti destekler yönde yayın yapan kanalların yayınının yapılması, eleştirel haber yapan kanalların yayınının kesilmesi ile tutuklu ve hükümlülere tek tip haber izletildiğini ve cezaevlerinde tek tip insan yaratılmaya çalışıldığı iddia edilen dilekçede,"Kanallar arasında tamamen keyfi bir tercih yapan ve yayını yasaklayan idare, ayrımcılık suçunu işlemektedir, aynı zamanda kanallar arasındaki rekabet ortamına da zarar vermektedir" denildi.

Dilekçede, "cezaevinde bu suçu işleyen idari personelin kimliklerinin tespit edilmesi ve haklarında kovuşturma açılması" talep edildi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Tanal'dan Sincan Cezaevi Personeli Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement