CHP'li Tanal, Hasta Çocuk İçin Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'ndan Destek İstedi - Son Dakika
Politika

CHP'li Tanal, Hasta Çocuk İçin Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'ndan Destek İstedi

CHP\'li Tanal, Hasta Çocuk İçin Sağlık Bakanı Müezzinoğlu\'ndan Destek İstedi

Tanal, teşhisi konulamayan bir hastalıkla mücadele eden 6 yaşındaki Ege Deniz'in, ABD'de tedavi görmesi için Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'na başvuruda bulundu.

12.12.2013 17:38

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, teşhisi konulamayan bir hastalıkla mücadele eden 6 yaşındaki Ege Deniz'in, ABD'de tedavi görmesi için Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na başvuruda bulundu.

Tanal, Müezzinoğlu'na gönderdiği yazıda, Ege Deniz'in, Türkiye'de teşhisi konulamayan bir hastalık nedeniyle, yıllardır solunum cihazına bağlı şekilde, damardan beslenerek yaşımını sürdürdüğünü belirtti.

Ege Deniz'in annesi Evrim Deniz'in, kendisine çocuğunun durumunu anlatan bir yazı gönderdiğini belirten Tanal, artık damarları kullanılamaz hale gelen çocuğun, şu anda nazogastrik sonda ile beslenebildiğini belirtti.

Ege Deniz'in hastalığı ile ilgili ABD'deki Yale Üniversitesi Beyin Cerrahisi Damar Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr Murat Günel'in çalışmalarının olduğu bilgisine ulaşıldığını ifade eden Tanal, Sağlık Bakanlığı'nın, Deniz'in bir an önce söz konusu üniversiteye gönderilmesini sağlaması gerektiğini kaydetti.

Milletvekillerinin yararlandığı hizmetlerden, asilin öncelikle yararlanması gerektiğine dikkati çeken Tanal, ülke içinde tedavisi imkansız olan durumlarda milletvekilleri ve bakmakla yükümlü oldukları bireyler için tanınan yurt dışında tedavi imkanlarının, asile de tanınmasını istedi.

Tanal, Ege Deniz'in ABD'deki tedavisi için Sağlık Bakanlığı'nın acilen devreye girmesini talep etti. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Tanal, Hasta Çocuk İçin Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'ndan Destek İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement