CHP'li Yıldız'dan 'Dağlıca' İçin Soru Önergesi - Son Dakika
Politika

CHP'li Yıldız'dan 'Dağlıca' İçin Soru Önergesi

CHP\'li Yıldız\'dan \'Dağlıca\' İçin Soru Önergesi

CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a 2007'deki Dağlıca baskınından sonra Maliye Bakanlığı, TOKİ ve Milli Savunma Bakanlığı arasında yapılan protokolle sınırdaki 150 karakolun yenilenmesi kararını hatırlatarak...

21.06.2012 17:22

CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a 2007'deki Dağlıca baskınından sonra Maliye Bakanlığı, TOKİ ve Milli Savunma Bakanlığı arasında yapılan protokolle sınırdaki 150 karakolun yenilenmesi kararını hatırlatarak saldırıya uğrayan Yeşiltaş Karakolu'nun da yenilenecek karakollar arasında olmasına rağmen ve aradan geçen 5 yıla rağmen neden yenilenmediği konusunda soru önergesi verdi.

Yıldız, önergesinde istihbarat kaynaklarının 15 gün önceden Hakkari'yi adres göstererek uyarmasına yönelik ne gibi önlemler ve tedbirler alındığı sorularına da yer vererek, 19 Haziran Salı günü gerçekleştirilen, 8 askerin şehit, 16 askerin yaralanmasıyla sonuçlanan hain saldırının ardından Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a "İhmal mi var?" sorusunu sordu.

"5 YILDA NEDEN YENİLENMEDİ"

Yıldız soru önergesinde, "1- 2007'deki Dağlıca baskınından sonra Maliye Bakanlığı, TOKİ ve Milli Savunma Bakanlığı arasında yapılan protokolle sınırdaki 150 karakolun yenilenmesi kararlaştırılmıştı ve dün saldırıya uğrayan Yeşiltaş Karakolu yenilenecek karakollar arasındaydı. Karakolun, aradan geçen beş yıla rağmen yenilenmemesini nasıl açıklıyorsunuz?

2-Sınırları koruyacak olan 'Entegre Sınır Yönetimi Sistemi'ne geçilememesinin sebepleri nelerdir?

3-06.06.12 tarihinde Medyaya da yansıyan haberlerde İstihbarat Kaynaklarına dayanılarak teröristlerin ses getirici eylem hazırlığında oldukları yönünde uyarıda bulunduğu bilinilmektedir. İstihbarat kaynaklarının 15 gün önceden Hakkari'yi adres göstererek uyarmasına yönelik ne gibi önlemler ve tedbirler alınmıştır? Uyarılara rağmen tedbir alınmadıysa bu noktada sorumluluk kime aittir? Sorumlulara ne gibi bir yaptırım uygulamayı düşünüyorsunuz?" ifadelerine yer verdi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Yıldız'dan 'Dağlıca' İçin Soru Önergesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement