Chp, Malatya'da Beldelerde Referanduma Gitti - Son Dakika
Politika

Chp, Malatya'da Beldelerde Referanduma Gitti

Chp, Malatya\'da Beldelerde Referanduma Gitti

CHP Malatya İl Başkanlığı, Büyükşehir Yasası ile birlikte Malatya'da kapatılması planlanan beldelerde referandum yaparak vatandaşların kapatma konusunda görüşlerini aldı.

14.10.2012 18:12

CHP Malatya İl Başkanlığı, Büyükşehir Yasası ile birlikte Malatya'da kapatılması planlanan beldelerde referandum yaparak vatandaşların kapatma konusunda görüşlerini aldı.

CHP'li Belediye Başkanları tarafından yönetilen Ören, Ağılbaşı, Hasançelebi, Beydağı, Güzelyurt ve Fethiye Beldelerinde gerçekleştirilen referanduma halkın yoğun ilgisinin olduğu görüldü. İlk etapta 6 beldede yapılan referandumun önümüzdeki hafta 33 beldede daha yapılacağı belirtildi. Malatya'nın büyükşehir olması ile birlikte 39 belde mahalleye dönüşecek.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz İl yöneticileri ile birlikte Hasançelebi, Fethiye, Güzelyurt ve Ören'de referandum sandıklarını gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Kiraz, Hasançelebi Beldesi'nde yaptığı açıklamada beldelerin kapatılmasına karşı olduklarını belirterek, "Bir beldenin, bir ilçeye bağlanması konusunda dahi referandum yapılırken, Malatya'da 39 belde kapatılıyor ve bu halka sorulmuyor. Ankara'da oturarak birileri hem Malatya'nın hem de beldelerin kaderlerini çizmeye çalışıyor" dedi.

SONUÇLAR GENEL MERKEZE İLETİLECEK

Referanduma halkın ilgisinin yoğun olduğunu ifade eden Kiraz, tüm vatandaşların beldelerine sahip çıkmaları gerektiğini kaydetti. Kiraz şunları söyledi:

"Yürümekte bile zorlanan 80 yaşındaki teyze bile belediyesine sahip çıkmak için sandığa gelmişti. Bizler halkımızla birlikte bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Sandıklardan çıkan halkın gerçek sesini ve iradesini kamuoyu ile paylaşacağız. Sonuçları genel merkezimize ileteceğiz. ve farklı platformlarda belde halkının haklarını savunmaya devam edeceğiz."

CHP tarafından yapılan mini referandumun sonuçlarının ise önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi. - Malatya

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Chp, Malatya'da Beldelerde Referanduma Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement