CHP Milletvekili Güven, Avukatlarla İlgili Kanun Teklifi Verdi - Son Dakika
Politika

CHP Milletvekili Güven, Avukatlarla İlgili Kanun Teklifi Verdi

CHP Milletvekili Güven, Avukatlarla İlgili Kanun Teklifi Verdi

CHP İzmir Milletvekili Prof.Dr.Hülya Güven, meskenlerdeki avukatlık ve mali müşavirlik bürolarının kapatılmasını öngören düzenlemeyle ilgili, kanun teklifi verdi.3568 sayılı kanunda gerekli düzenleme yapılmamasıyla ilgili, Adalet Bakanı Sadullah...

20.02.2013 12:32

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, meskenlerdeki avukatlık ve mali müşavirlik bürolarının kapatılmasını öngören düzenlemeyle ilgili, kanun teklifi verdi.

3568 sayılı kanunda gerekli düzenleme yapılmamasıyla ilgili, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yanıtlaması istemiyle iki ayrı soru önergesi veren Milletvekili Güven, Kat Mülkiyeti Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifini de Meclis Başkanlığı'na sundu.

Kat Mülkiyeti Kanunu'nda süre uzatımı yapılmasını isteyen Prof. Dr. Güven, 30 CHP'li milletvekilinin de imzası bulunan kanun teklifinin içeriğiyle ilgili şu bilgileri verdi:

"25.02.2011 tarihli ve 27857 mükerrer sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 13.02.2011 tarihli ve 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un 194'üncü maddesiyle 23.06.1965 tarihli ve 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 24'üncü maddesinde; '1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nda avukatlık büroları ve hukuk büroları ile ilgili düzenleme yapılıncaya kadar meskenlerdeki avukatlık ve hukuk büroları faaliyetlerine devam ederler. Bu süre, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki yıldır' denilmektedir. Bu durum serbest ve yeminli mali müşavirler için de aynıdır. Avukatlık Kanunu ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu'nda ilgili düzenlemenin iki yıl içinde yapılması gerekmekte olup, kanunda öngörülen süre 24 Şubat'ta sona erecektir. Ancak bugüne kadar her iki kanunda da gerekli düzenleme yapılmadığından, meskenlerdeki avukatlık büroları ile serbest ve yeminli mali müşavirlik büroları faaliyetlerine devam edemeyecekler, bürolarını boşaltmak zorunda kalacaklardır. Bu büroların faaliyetlerinin yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar 25 Şubat 2013 tarihinden itibaren Kat Mülkiyeti Kanunu'nda 2 yıl olan sürenin uzatılması gerekmektedir. Biz 30 milletvekili olarak ilgili meslek bürolarının faaliyetlerinin gerekli düzenleme yapılabilmesi için 25 Şubat 2013 tarihinden itibaren bir yıl daha devamının sağlanmasını teklif ettik. Bu süre içinde hükümetin gerekli düzenlemeyi yapacağını umuyoruz. Ancak AKP bugüne kadar acele ederek çıkardığı tüm kanunlarda olduğu gibi sürelere dikkat etmediği ve neden olacağı sonuçları irdelemediği için yurttaşlarımızın mağduriyetlerine yol açmaktadır." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Milletvekili Güven, Avukatlarla İlgili Kanun Teklifi Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement