CHP Milletvekili Kart'dan 'Başörtüsü' Serbestliği Yorumu - Son Dakika
Politika

CHP Milletvekili Kart'dan 'Başörtüsü' Serbestliği Yorumu

CHP Milletvekili Kart\'dan \'Başörtüsü\' Serbestliği Yorumu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart, yönetmelik değişikliği ile orta öğretim kurumlarında ’başörtüsü’ serbestliği gelmesine tepki gösterdi.

23.09.2014 16:15

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart, yönetmelik değişikliği ile orta öğretim kurumlarında 'başörtüsü' serbestliği gelmesine tepki gösterdi. Kart, "7-8 yaşındaki Merve'leri, oyun çocuklarını, küçük kadın yapıyoruz, 13-14 yaşında da evlendiriyoruz. O Merve'ler ne oluyor? Onların çocukları nereye gidiyor? Suriye'ye cihada gidiyor. O iklimi yaratıyoruz. Kabul edilebilir bir durum değildir" dedi.

CHP'li Kart, TBMM'de emniyet mensuplarının 'taltif' ödemeleriyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Emniyet bünyesinde 'taltif' ödemelerinin sorunlu olduğunu iddia eden Kart, "Konjonktüre uygun olarak ve siyasi irade tarafından, kişisel ve siyasi amaçlarla istismar edilmiştir. Öyle ki; taltif yoluyla yapılan adaletsiz ve ayrımcı uygulamalar sonucunda, Emniyet bünyesinde ciddi huzursuzluklara yol açılmıştır. Emniyet bünyesinde zaten sınırlı olan kamu hizmeti verimliliği ve güvenilirliği daha da kaybolmaya yüz tutmuştur. 17 Aralık sonrasındaki uygulamalar sonucunda huzursuzluk had safhaya ulaşmıştır" ifadelerini kullandı.

Kart, taltif ödemelerinin emeği geçmeyen personele de yapıldığını söyleyerek, "Emniyetin kendi kayıtlarında bile kabul edilmiştir. Haksız taltif ödemeleri yoluyla, lüzumsuz kaynak sarfına yol açıldığı itiraf edilmektedir. Bu tablonun anlamı en hafif deyimiyle görevi kötüye kullanmak ve kamuyu zarar uğratmaktır. 'Lüzumsuz kaynak sarfı' olarak geçiştirilmek istenilen usulsüzlüğün, Ceza Hukuku'ndaki karşılığı 'kamuyu kasten zarara uğratmaktır' " diye konuştu.

Bir gazetecinin Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğindeki değişiklikle 'başı açık' ibaresinin kaldırılmasına yönelik bir soru üzerine Kart, Konya'da başından geçen bir olayı anlattı. Bir tarlada bulunan küçük kızın başörtülü olduğunu kaydeden Kart, şunları dedi:

"Yakınlaşıyorsunuz, konuşmak istiyorsunuz, adı Merve, oyun çocuğu olan Merve küçük kadın olmuş. Bizden utanıyor. Namahrem bir duyguyla bizden utanıyor, kaçıyor. İçimiz acıyor, sızlıyor. Ne yapıyoruz? 7-8 yaşındaki Merve'leri, oyun çocuklarını, küçük kadın yapıyoruz,13-14 yaşında da evlendiriyoruz. O Merve'ler ne oluyor? Onların çocukları nereye gidiyor? Suriye'ye cihada gidiyor. O iklimi yaratıyoruz. Kabul edilebilir bir durum değildir."

Milletvekillerinin dilediği kıyafeti giyeceğini belirterek, çocukların reşit olduktan sonra diledikleri tercihi yapmasını isteyen Kart, "Bu bir suçüstü tablosudur. Böylesine dramatik, gayri insani bir tablodan söz ediyorum. Bu uygulamayı ve bu işleme karşı sadece kişisel olarak değil; kurumsal olarak her türlü tavrı, tepkiyi Anayasal, demokratik zeminde ortaya koymak durumundayız" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Milletvekili Kart'dan 'Başörtüsü' Serbestliği Yorumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement