CHP, TRT'yi Bastı - Son Dakika
Politika

CHP, TRT'yi Bastı

CHP, TRT\'yi Bastı

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay ile Genel Sayman Mustafa Özyürek'in de Aralarında Bulunduğu Bir Grup Milletvekili, TRT'ye "Tuncay Güney Baskını" Yaptı.

17.01.2009 02:17

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay ile Genel Sayman Mustafa Özyürek’in de aralarında bulunduğu bir grup milletvekili, TRT’ye "Tuncay Güney baskını" yaptı.

"Baskın" sırasında TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin binada olmadığı için, yardımcısı Ahmet Koyuncu milletvekilleriyle muhatap oldu.

Hakkı Süha Okay, Koyuncu’ya, "TRT zannetmesin ki CHP bunun hesabını sormayacak. TRT çalışanları kendilerine çeki düzen versin. Umarım TRT yönetimi ’Utanıyoruz ve özür diliyoruz’ kararı almıştır ve bunu alt yazı olarak ekranlardan geçirirler" dedi. Okay, şöyle devam etti: "Genel Müdür, ne benim ne de genel saymanımızın telefonlarına dönüş yaptı. İktidarın borazanı haline gelen TRT’yle ilgili değerlendirmelerimizi yüzüne söylemek için geldik. TRT, bir meczubun deli saçması iddialarını ekrana getirdi. Üstelik yandaş medya çalışanının, çanak sorularıyla terbiye sınırlarını aşan konuşmalarına fırsat verildi. TRT bu ayıbı nasıl taşır, bilmiyoruz."

TRT yetkilileri, Genel Müdür İbrahim Şahin’in, CHP’li Okay’ı telefonla aradığını, ancak ulaşamadığını bilirdiler. Yetkililer, Şahin’in ziyaret sırasında binada olmamasını ise "Vekillerin geleceğini bilmiyorduk. Genel Müdürümüzün 12.30’da Ankara Radyosu’nda toplantısı vardı" sözleriyle açıkladılar.

TRT Haber Müdürü Ahmet Çavuşoğlu’nun, Tuncay Güney’in katıldığı programın ardından önceki gün CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek’i arayarak, "Ekranlarımız size her zaman açıktır. Genel Başkan Sayın Deniz Baykal başta olmak üzere, partiden kim olursa cevap hakkını kullandırmak isteriz" dediği öğrenildi.

Diğer taraftan CHP’nin İstanbul teşkilatına üye bir grup, Tuncay Güney’in TRT’nin canlı yayınına katılmasını protesto etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP, TRT'yi Bastı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement