Cumhurbaşkanı Adayı ve Hdp Eş Genel Başkanı Demirtaş, Elazığ'da Açıklaması - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Adayı ve Hdp Eş Genel Başkanı Demirtaş, Elazığ'da Açıklaması

Cumhurbaşkanı Adayı ve Hdp Eş Genel Başkanı Demirtaş, Elazığ\'da Açıklaması

"Daha özgür bir Türkiye, yurttaşların barış içerisinde, kardeşçe, eşitçe yaşadığı, daha güçlü bir demokrasisi olan bir Türkiye olacak.

05.07.2014 00:21

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı ve Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Daha özgür bir Türkiye, yurttaşların barış içerisinde, kardeşçe, eşitçe yaşadığı, daha güçlü bir demokrasisi olan bir Türkiye olacak. Kampanya boyunca bütün bunları halkımıza elbetteki anlatacağız" dedi.

Malatya'da vefat eden teyzesi Hacer Keskin'in cenazesinin Diyarbakır'a götürülmesi sırasında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden teyzesinin gelini Kevser Keskin'in evine taziye ziyaretinde bulunmak için Elazığ'a gelen Demirtaş, iki acıyı birden yaşadı.

Elazığ Hasan Tahsin Paşa Camisi'nin yanındaki Hacı Recep Güzel Sosyal Tesis ve Taziye Evi'ne gelen Demirtaş, burada yakınlarıyla görüştü.

Taziye sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Demirtaş, iki yakınını kaybettiği için ani bir program değişikliğiyle Elazığ'a geldiğini belirterek, üzüntülerini paylaşan herkese teşekkürlerini iletti.

Bir basın mensubunun, "Bir cumhurbaşkanı adayı olarak memleketinizdesiniz, duygu ve düşüncelerinizi alabilir miyiz?" yönündeki sorusu üzerine Demirtaş, "Elazığ, barıştan yana bir memlekettir. Hiçbir Elazığlı kardeşim, bu ülkede kan aksın istemez. Şimdi bir Elazığlı olarak eğer ben cumhurbaşkanı adayıysam herhalde Elazığlılar da kendi evladına sahip çıkacak. Biz de Elazığ'a daha fazla sahip çıkacağız. Umut ederim buradan daha iyi sonuçlar alacağız" diye konuştu.

Demirtaş, bir gazetecinin "Cumhurbaşkanı seçilmeniz halinde nasıl bir Türkiye hedefliyorsunuz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Daha özgür bir Türkiye, yurttaşların barış içerisinde, kardeşçe, eşitçe yaşadığı, daha güçlü bir demokrasisi olan bir Türkiye olacak. Kampanya boyunca bütün bunları halkımıza elbetteki anlatacağız. Hergün, her saat anlatmaya devam edeceğiz." - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Adayı ve Hdp Eş Genel Başkanı Demirtaş, Elazığ'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement