Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyon yılın ikinci yarısından itibaren düşüşe geçecek - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyon yılın ikinci yarısından itibaren düşüşe geçecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, enflasyonla mücadeleye yönelik mesajlar vererek, yıllık enflasyonun senenin ikinci yarısından itibaren düşüşe geçeceğini söyledi. Ayrıca, enflasyonun ücretli kesimlerde yol açtığı sıkıntıları bildiklerini ve popülist adımlardan uzak duracaklarını belirtti.

16.04.2024 19:58  Güncelleme: 20:16

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim nedeniyle 1,5 ay sonra gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. Enflasyonla mücadeleye yönelik mesajlar veren Erdoğan, yıllık enflasyonun senenin ikinci yarısından itibaren düşüşe geçeceğini söyledi.

"EMEKLİLERİMİZ BAŞTA OLMAK ÜZERE ENFLASYONUN YOL AÇTIĞI SIKINTILARI BİLİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle: "Dün açıklanan şubat ayı rakamlarına göre istihdam mevsim etkilerinden arındırıldığında 32.4 milyona ulaştı. Bizim de sorunumuz enflasyon baskısıdır. Emeklilerimiz başta olmak üzere enflasyonun yol açtığı sıkıntıları biliyoruz. Bu konuda tavrımız enflasyonu düşürerek kalıcı refah artışını sağlamaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası enflasyonla mücadele mesajı

"SEÇİM EKONOMİSİ UYGULAMADIK, POPÜLİST ADIMDAN UZAK DURDUK"

Seçim ekonomisi uygulamayarak milletimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirdik. Kendimiz bedel ödesek dahi ülkemize, milletimize, gelecek nesillere bedel ödetecek her türlü popülist adımdan uzak durduk duracağız. Bu kararlı duruşumuzun Türkiye ve Türk ekonomisi için ne kadar kıymetli olduğunu zamanla hep birlikte iyi göreceğiz.

"ENFLASYONUN SENENİN İKİNCİ YARISINDAN İTİBAREN DÜŞÜŞE GEÇMESİNİ BEKLİYORUZ"

Yıllık enflasyonun senenin ikinci yarısından itibaren düşüşe geçmesini bekliyoruz. Uyguladığımız politikaların etkisiyle cari açıkta daralma başladı. Ocak ayında yıllık cari açık 15 milyar dolar azaldı. Altın ve enerji hariç tutulduğunda 34,6 milyar dolarlık cari fazla gerçekleşti"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyon yılın ikinci yarısından itibaren düşüşe geçecek

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyon yılın ikinci yarısından itibaren düşüşe geçecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (76)

  • Osman Gazi: Ben şahsım adına inanıyorum... 78 486 Yanıtla
    Önder Toprak: Sen de İnansan Peygamber de Gelse İnanmam Çünkü Açık Öyle Çok ki Ülkenin Yarısı Ancak Borçları Kapatır 194 54 Osman Gazi: Allah aşkına inan, lütfen 26 100 Ozay Metin: sen eğer bir şahıssan milleten katt ve kat faiz alarak krediler veren banka 818 milyar nasıl zarar ediyor git onu sorgula nereye gitmiş o para. 8 0
  • AKN OGZ: Ne enflasyonmuş 21 yıldır bir düşmedi gitti 481 40 Yanıtla
    Selami Karagülle: Enflasyon 2013’te %3 tü bu bazılarına battı gezi olaylarından sonra enflasyon arttı 63 108 Beşiktaş 1903: Selami Allah sana akıl versin. 29 1 Necati Kaya: Yalaka trolun biri yine cahilce aklı sıra kendine uygun bir bahane bulmuş. 3 0
  • Hasan Balta: Kamu harcamalarında lükse kaçmazsanız , Yandaşların Vergilerini silmezseniz , Kur korumalı Mevduat Hesabı ( 2023 yılında 850 Milyar zarar ) gibi saçma sapan yandaş koruyucu hareketler yapmazsanız ; birşeyler yoluna gitmeye başlayabilir. 434 19 Yanıtla
  • Bulent Cebeci: Bu artık masalı da geçti... 400 21 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement