_Cumhurbaşkanı Erdoğan: " Gazze'de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum" - Son Dakika
Politika

_Cumhurbaşkanı Erdoğan: " Gazze'de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum"

_Cumhurbaşkanı Erdoğan: " Gazze\'de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum"

_Cumhurbaşkanı Erdoğan: " Gazze'de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum"

17.10.2023 21:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail'in 500 kişinin yaşamını yitirmesine yol açan Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırısına ilişkin; "Bugün bizlere düşen, mazlum Filistin halkının sesi olmak, birlik ve beraberlik içinde hareket etmektir. Sesimizi yükseltirken sağduyumuzu korumalı, metanetimizi muhafaza etmeliyiz" dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail'in 500 kişinin yaşamını yitirmesine yol açan Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik bombalı saldırısına sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. Altun'un açıklaması şöyle:

"SESİMİZİ YÜKSELTİRKEN SAĞDUYUMUZU KORUMALI, METANETİMİZİ MUHAFAZA ETMELİYİZ"

"İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği son katliamın yarattığı haklı öfke bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de karşılık buldu. Vatandaşlarımızın İsrail'e yönelik tepkilerini gösterirken demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde hareket etmeleri ve güvenlik güçlerimizin kamu düzenini korumaya yönelik gayretlerinde kendilerine yardımcı olmaları son derece önemlidir. Bugün bizlere düşen, mazlum Filistin halkının sesi olmak, birlik ve beraberlik içinde hareket etmektir. Sesimizi yükseltirken sağduyumuzu korumalı, metanetimizi muhafaza etmeliyiz. Tepkilerimizin demokratik sınırlarda kalması elzemdir. Hakikatin, mazlumların, aklın ve barışın sesi olduğumuzu tüm dünyaya birlikte göstereceğiz.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN TÜM İNSANLIĞI HAREKETE GEÇİRMEYE YÖNELİK DAVETİ MİLLETİMİZİN ORTAK VİCDANININ SESİDİR"

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Gazze'de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçirme'ye yönelik daveti milletimizin ortak vicdanının sesidir. Bir kez daha İsrail'in Gazze'de sivilleri hedef alan saldırılarını kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diliyoruz."

"NAFTALİ'NİN, DÜNYA KAMUOYUNU MANİPÜLE ETMEYE ÇALIŞTIĞI TESPİT EDİLMİŞTİR"

İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de bazı sosyal medya hesaplarından yapılan ve uluslararası basında yer aldığı iddia edilen, "Hastaneyi vuran füze Gazze'den ateşlendi" ve "İsrail'e roket ateşi açıldığı ve roketlerden birinin başarısız olarak hastaneye düştüğü görülüyor" gibi paylaşımların asılsız olduğunu açıkladı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun eski dijital medya sorumlusu Hananya Naftali'nin sonradan sildiği anlaşılan paylaşımıyla ilgili de şu açıklama yapıldı:

"İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun eski dijital medya sorumlusu Hananya Naftali, Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ni bombalanmasının hemen ardından, 'İsrail Hava Kuvvetleri'nin, Gazze'de hastane vurduğunu' duyuran bir paylaşım yapmıştır. Kısa süre sonra paylaşımı silen Naftali'nin, 'Hastaneyi vuran füzenin, Gazze'den ateşlendiğini' iddia eden paylaşımlar yaparak dünya kamuoyunu manipüle etmeye çalıştığı tespit edilmiştir."

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika _Cumhurbaşkanı Erdoğan: ' Gazze'de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement