Cumhurbaşkanı Gül, Ağrı'da - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Gül, Ağrı'da

Cumhurbaşkanı Gül, Ağrı\'da

"Memleketimizin her bir köşesindeki vatandaşlarımız bu memleketin birinci sınıf vatandaşlarıdır ve en aziz vatandaşlarıdır."

07.06.2012 14:18

Yusuf Çelebi - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,

"Memleketimizin her bir köşesindeki vatandaşlarımız bu memleketin birinci sınıf vatandaşlarıdır ve en aziz vatandaşlarıdır. Hepimiz aziz milletin en değerli bireyleriyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, eşi Hayrünnisa Gül ve beraberindeki heyetle Ağrı'ya geldi.

Gül, gezisinin ilk durağı olan Ağrı Valiliği'nde resmi törenle karşılandı. Gül'e çocuklar çiçek sundu. Çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Gül, Valilik bahçesinde kendisini bekleyen vatandaşlarla selamlaşıp tokalaştı. Vatandaşların çocuklarını seven Gül, sorunları da dinledi.

Gül, kendisini karşılayanların üzerine demet demet gül attı.

Ağrı Valisi Ali Yerlikaya'dan brifing alan Gül, burada yaptığı konuşmada, dünyaca meşhur, Türkiye'nin en yüksek dağının ismini taşıyan Ağrı şehrine birkaç defa daha geldiğini ama bunun cumhurbaşkanı olarak ilk ziyareti olduğunu söyledi.

"Biraz önce vali beyden öğrendim ki bu ilk defa gerçekleşiyormuş" diyen Gül, bundan şahsı adına büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Gün boyunca Ağrı'da bulunacağını, kurumları ziyaret edeceğini ve vatandaşlarla görüşeceğini, geceyi de burada geçireceğini aktaran Gül,

"Türkiye'nin dört bir tarafı birbirinden güzeldir. Her şehrimizin kendine has güzelliği vardır. Bugün inerken, bu güzel havada Ağrı'nın çevresinin tabii güzelliklerini görmek gerçekten beni çok kıvançlandırdı. Ayrıca burada yükselen yeni bir üniversiteyi havadan gördüm" dedi.

Türkiye'nin doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi ve ortasının bu vatanın aziz toprakları olduğunu vurgulayan Gül, "Memleketimizin her bir köşesindeki vatandaşlarımız da bu memleketin birinci sınıf vatandaşlarıdır ve en aziz vatandaşlarıdır. Hepimiz aziz milletin en değerli bireyleriyiz" diye konuştu.

-"Bir taraftan yapılanları bir taraftan eksikleri yerinde görmüş olacağım"-

Her şehrin kendine göre sorunları bulunabileceğini, hükümetlerin, devlet kurumlarının ve kamu görevlilerinin milletin hizmetinde olduğunu ifade eden Gül, şunları kaydetti:

"Milletimizin hayatını kolaylaştırmak, hayat standartlarını yükseltmek, her bakımdan mutlu ve zengin yapmak için gece gündüz çalışmaktadır. Dolayısıyla her ilin kendi sorununu çözmek için tabii ki gayretler sarf edilmektedir. Şu bir gerçektir ki ülkemizin Doğu, Güneydoğu kısımları, Karadeniz kısımları, Doğu Karadeniz daha çok gelişmeye muhtaç, daha çok yatırıma muhtaç, daha çok altyapıya ihtiyacı olan yörelerimizdir. Bu ziyaretler vesilesiyle bir taraftan yapılanları göreceğim bir taraftan da eksikleri muhakkak ki yerinde görmüş olacağım."

Vali Yerlikaya, konuşmaların ardından, Cumhurbaşkanı Gül'e, yöresel kilim hediye etti.

-Gül'den Ağrı Belediyesi'ne ziyaret-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Valilik ziyaretinin ardından yürüyerek Belediye Başkanlığı'na geçti. Gül, yürüyüşü sırasında kendisine eşlik eden Ağrılılarla sohbet etti.

Gül'ü, belediye binası önünde halk oyunları ekibi karşıladı. Ağrı yöresine ait oyun sergileyen folklor ekibi, Cumhurbaşkanı Gül ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın makamına geçen Gül, burada yaptığı konuşmada, şehrin geleceğinin aydınlık ve parlak olduğunu, ticari hayatın ise çok büyüyeceğini kaydetti.

Böyle bir gelecek için ise güzel bir şehir kurulmasının gerekliliğine dikkati çeken Gül, "Şimdi gördüğüm çalışmalar, bunun işaretleri. Böyle bir yerde belediye olmaz tabii ki. Böyle bir belediye binası da asla olmaz. Ama geç olan şeyler bazen daha iyi yapılıyor. Ne diyeyim artık... Bunu avantaja çevirmek lazım. Şehrin bu ana çatısını kurduktan sonra ana yollar, istikametler, yeni konut alanları bütün bunlar ortaya çıkarken güzel bir şekilde tabii ki bir belediye binasının olması gerekir ki hizmetler çok güzel bir şekilde gitsin" dedi.

Gül, Belediye Başkanı Arslan'dan da bilgi alacaklarını ve kendilerinin de değerlendirmelerde bulunacaklarını söyledi.

-Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyareti anısına bin 500 fidan dikildi-

Belediye Başkanı Arslan, Cumhurbaşkanı Gül'ün, ziyareti anısına bin 500 çam ağacı diktiklerini kaydetti.

Bunun üzerine Gül de "Şimdi diyebilirler ki belediye başkanı niye hediye vermiyor. Şöyle bir kural getirdik. Gittiğimiz yerlerde hediye almayalım. Hediyeler kalıcı olmuyor. Kalıcı bir şey yapalım. Gittiğimiz her yerde en güzel şekilde ağırlamak istiyorlar. Bu yüzden kalıcı olan, bu şehre en güzel hediye olacak şey ormandır. Burada siz böyle farklı bir orman oluşturdunuz. Bunun için teşekkür ederiz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, belediyeden çıkarken kendisini bekleyen askerlik arkadaşı, Atatürk Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Gümüş ile ayak üstü sohbet etti.

Muhabir: Yusuf Çelebi/Hüseyin Gazi Kaykı

Yayıncı: Eda Ay - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Gül, Ağrı'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement