Cumhurbaşkanı Gül'e Muhteşem Karşılama - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Gül'e Muhteşem Karşılama

Cumhurbaşkanı Gül\'e Muhteşem Karşılama

Pakistan'daki Resmi Temaslarını Sürdüren Cumhurbaşkanı Gül, Pencap Eyaletinin Başkenti Lahor'da Coşkuyla Karşılandı.

01.04.2010 13:23

Pakistan'daki resmi temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Pencap eyaletinin Başkenti Lahor'da coşkuyla karşılandı. Havalimanında Türk ezgileriyle karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, şehre girdiği sırada büyük bir sürprizle karşılaştı.

HALK SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Lahor caddelerine dizilen binlerce Pakistanlı ellerinde Türk Bayraklarıyla Cumhurbaşkanı Gül'e sevgi gösterilerinde bulundu. Caddelerde Cumhurbaşkanı Gül'e övgüler düzen pankartların yanında Cumhurbaşkanı Gül'ün fotoğrafları da yer aldı.

İKBAL'İN MEZARINI ZİYARET ETTİ

İlk olarak Kurtuluş Savaşı döneminde Atatürk'e yazdığı şiirlerle bilinen Pakistan'ın milli şairi Muhammed İkbal'in mezarını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, ardından aynı yerde bulunan tarihi camiyi gezdi. Gül, caminin akustiğine hayran kaldı. Gül cami imamının uzak bir yerden okuduğu duayı kulağını duvara dayanarak dinledi. Gül, cami çıkışında İkbal'den ve Kurtuluş savaşımıza destek için cami avlusunda yapılan büyük mitingden söz etti.

PAKİSTAN'DA ÖZEL TİMLER

Cumhurbaşkanı Gül'ün önceki gezilerinin aksine Pakistan gezisinde Cumhurbaşkanlığına bağlı Özel Timler görev yaptı. Cumhurbaşkanı Gül'ün Lahor'da düzenlenecek Türk- Pakistan İş Forumuna katılması ardından da bölgede çok güçlü olan Ana Muhalefet Lideri Navaz Şerif'i ziyaret etmesi bekleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Gül'e Muhteşem Karşılama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement