Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Hamas liderinin öldürülmesi farklı bir planın hayata geçirildiğini gösteriyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Hamas liderinin öldürülmesi farklı bir planın hayata geçirildiğini gösteriyor

31.07.2024 11:40

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hamas liderinin İran'da şehit edilmesi ve Beyrut saldırısının farklı bir planın hayata geçirildiğini gösterdiğini belirtti. Yılmaz, İsmail Heniyye'nin suikast sonucu şehit edildiğini ve bu durumun barış yerine yangını büyütmek isteyen bir çetenin varlığını gösterdiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail'in Gazze'de işlediği soykırım ve insanlık suçlarına karşı durulması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Hamas siyasi liderinin İran'da şehit edilmesi ve Beyrut'a düzenlenen saldırı, Gazze'de ateşkes ve barış yapmak yerine farklı ve kirli bir planın hayata geçirildiğini gösteriyor." ifadesini kullandı.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin, İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı alçak bir suikast sonucu şehit edildiğini" belirterek, Heniyye'ye Allah'tan rahmet, Filistin halkına, mazlumlardan yana olan tüm insanlığa sabır ve başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, açıklamasında şunları kaydetti:

"Hamas siyasi liderinin İran'da şehit edilmesi ve Beyrut'a düzenlenen saldırı, Gazze'de ateşkes ve barış yapmak yerine farklı ve kirli bir planın hayata geçirildiğini gösteriyor. Karşımızda barış arayan sorumlu bir yönetim değil, yangını büyüterek katliamlarını ve uluslararası hukuk önünde yargılandıkları suçları örtmeye çalışan bir çete var. İsrail yönetiminin Gazze'de işlediği soykırım ve insanlık suçlarından sonra savaşı bölgeye yayma girişimleri ile karşı karşıyayız. Tüm insanlığı İsrail'in vahşetini ve bölgesel istikrarı tahrip etme çabasını durdurmak için sorumluluk üstlenmeye davet ediyor, bölgemizin istikrarından ve barışından yana olacağımızın, mazlum Filistin halkına ve Filistin davasına desteğimizin en güçlü şekilde süreceğinin bilinmesini istiyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Hamas liderinin öldürülmesi farklı bir planın hayata geçirildiğini gösteriyor - Son Dakika


Advertisement