Derenin Öbür Tarafı" Tartışması - Son Dakika
Politika

Derenin Öbür Tarafı" Tartışması

Derenin Öbür Tarafı" Tartışması

CHP Grup Başkanvekili İnce: "(AK Parti Yalova Milletvekili Coşkun) Sen gel Muharrem kardeşinin yerine, bir kere özür dile. Göçmenlerden ben seni affettiririm merak etme. Sen gel bir özür dile önce"

31.01.2014 17:20

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun'un TBMM Genel Kurulu'nda kullandığı ve tartışmaya yol açan "derenin öbür tarafı" ifadesine ilişkin, "Sen gel Muharrem kardeşinin yerine, bir kere özür dile. Göçmenlerden ben seni affettiririm merak etme. Sen gel bir özür dile önce" dedi.

Çiftlikköy ilçesi Sahil Mahallesi'nde, CHP'den görevine yeniden aday gösterilen Belediye Başkanı Metin Dağ'ın seçim irtibat bürosunun açılış töreninde konuşan İnce, Türkiye'de ilk kez siyaset sahnesinde mezhep ve etnik köken tartışması yaşandığını ileri sürdü.

Coşkun'un, TBMM Genel Kurulu'nda kendisi için "derenin öbür tarafı" ifadesini kullandığını hatırlatan İnce, şunları kaydetti:

"Elinin körü. Neresinden geldiysem geldim. Sana mı soracağım. Bir kere ben gelmedim, dedem gelmiş. Bunlar yakış almaz, doğru şeyler değil. Ancak atların soyuna bakılır; Arap atı mı, İngiliz atı mı diye. İnsanlarda bu işlere bakılmaz. İnsan kendisinden sorumludur. Ona bakarsan Gazi Mustafa Kemal Atatürk de suyun öbür tarafından geldi. Ne yapacağız şimdi? Derdin o mu oldu yoksa? Yanına almış iki tane göçmen milletvekilini; biri İstanbul, biri İzmir milletvekili. Onlar da ne yapsın, mecburen arkadaşları, aynı partiden. Basın toplantısı yapıyor. ya onlara gerek yok. Sen gel Muharrem kardeşinin yerine, bir kere özür dile. Göçmenlerden ben seni affettiririm merak etme. Sen gel bir özür dile önce."

İnce, Coşkun'un, İstanbul'dan Yalova'ya geldiğinde partilileri tarafından İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) İskelesi'nde karşılanmasına da değindi.

Bunlara gerek olmadığını dile getiren İnce, "Ne oldu? Bakan mı oldun, niye karşılama yapıyorlar? 3 senedir karşılamıyorlardı. Ne oldu da İDO'da seni karşılıyorlar? Belediye Başkanı, İl Başkanı karşılamaya gitmiyor. Sen niye kendini karşılatıyorsun? 12 senelik milletvekiliyim, beni bir kere karşıladılar. Onda da grup başkanvekili oldum. Grup başkanvekili, muhalefetteki partinin bakanıdır. Bir kere karşılattım" diye konuştu.

İnce, tören öncesi Dağ ile esnaf ziyaretinde bulundu. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Derenin Öbür Tarafı' Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement