Derleme Gün İçinde Geçilen "Kayseri'deki Patlama" Başlıklı Haberimizi Derleyerek Yeniden... - Son Dakika
Politika

Derleme Gün İçinde Geçilen "Kayseri'deki Patlama" Başlıklı Haberimizi Derleyerek Yeniden...

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan.olayı.bir şehidimiz, bir de ağır yaralımız var.olanlar da var.-İçişleri Bakanı Şahin."Bir polis memurumuz maalesef şehit oldu."

25.05.2012 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'deki patlama

-Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü önünde teröristlerce düzenlenen

bombalı saldırıda 1 polis memuru şehit oldu, aralarında

çocukların da olduğu 18 kişi yaralandı

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: "Olay, bir canlı bomba

olayı. Canlı bombanın patlatılması neticesinde, maalesef

bir şehidimiz, bir de ağır yaralımız var. Tabi hafif yaralı

olanlar da var. Bu canlı bomba ile ilgili olarak da

araçta 2 kişinin olduğu söyleniyor"

-İçişleri Bakanı Şahin:

"Bir polis memurumuz maalesef şehit oldu. Önce doktorların

hayatiyetini kaybettiğine karar verdiği ama sonradan hayatiyet

belirtisi, refleksleri verip tekrar hayata döndürülmeye çalışılan

arkadaşımızın ise durumu ağır"

(Fotoğraflı-Görüntülü)

ANKARA (AA) - 25.05.2012 - Kayseri'de Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü önünde teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda, 1 polis memuru şehit oldu, aralarında çocukların da olduğu 18 kişi yaralandı.

Göksun-Kayseri karayolu 18. kilometresindeki jandarma karakolu önünde trafik uygulaması yapan ekipler, 06 E 1819 plakalı otomobili durdurmak istedi. Yavaşladıktan sonra hızlanan otomobil Uzman Çavuş A.Ç'ye çarptıktan sonra hızla olay yerinden uzaklaştı.

Ambulansla Göksun Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı uzman çavuş, buradaki ilk müdahalenin ardından Kahramanmaraş'a sevk edilirken, otomobille kaçan kişilerin yakalanması amacıyla çalışma başlattı.

Jandarma ve polis ekiplerince durdurulmaya çalışan otomobildeki teröristler ise Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü önünde araçtaki patlayıcıları infilak ettirdi.

Patlamanın ardından olay yerine sevk edilen çok sayıda ambulansla yaralılar, Kayseri'deki çeşitli hastaneye kaldırıldı, il merkezi ve çevre ilçelerden bölgeye polis takviyesi yapıldı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, olayın ardından yaptığı açıklamada, Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü önündeki patlamada 1 polisin şehit olduğunu, 1 polisin ağır yaralandığını, aralarında polis çocuklarının da bulunduğu 10 civarında kişinin hafif yaralandığını söyledi.

Sabah 09.45 sıralarında "canlı bomba" eyleminin gerçekleştirildiğini belirten Şahin, şöyle devam etti:

"Olayın başlangıcı Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinden başlıyor. Oradaki jandarmamızın bir trafik uygulamasından sabah erken saatlerinde kaçan araç tarafından bu canlı bomba eylemi gerçekleştirilmiştir. Aracın içerisinde görüldüğü kadarıyla iki canlı bomba militanı var. Onlar tabi ki parçalanmış vaziyette, araç parçalanmış durumda. Aracın plakası 06 ile başlıyor. Passat marka bir araç. Hedefinin Pınarbaşı Polis Merkezi olmadığını değerlendiriyoruz. Ama nihai hedef neresi olabilirdi, onun üzerinde arkadaşlarımız çalışma yapıyor. Üzücü bir olay. Terör örgütünün durmadığını, beklenmedik, çılgın olayları yürütmeye devam etmiş olduğunu gördük. Bomba miktarı etkisi oldukça yüksek. Teşkilatımıza, milletimize geçmiş olsun diliyoruz. Terör konusunda hep beraber dikkatli olma gereğini bir kez daha bu olayda görmüş oluyoruz. Jandarmamız, polisimiz çok dikkatli davrandı. Göksun, Pınarbaşı, Sarız güzergahında bu araç takip edildi. Polisin yakın takibi ve son anda uyguladığı ateş sonucunda bu şekilde atlatılmış bir olaydır."

Daha sonra İzmir'deki MOBESE sisteminin açılışının ardından gazetecilerin, patlamaya ilişkin sorularını yanıtlayan Şahin, şehit sayısının 2'ye yükseldiğini, 16 kişinin de yaralandığını bildirdi.

-Başbakan Erdoğan-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise Büyük Selimiye Camisi'nde cuma namazını kıldıktan sonra, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Kayseri'deki patalamalarla ilgili neler söyleyeceksiniz-" sorusu üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:

"Olay, bir canlı bomba olayı. Canlı bombanın patlatılması neticesinde, maalesef bir şehidimiz bir de ağır yaralımız var. Tabi hafif yaralı olanlar da var. Bu canlı bomba ile ilgili olarak da araçta 2 kişinin olduğu söyleniyor. Tabi terör, her zamanki gibi fiillerine devam ediyor. Farklı yakalaşımlar sergileyenlerin önce buna cevap vermesi lazım. Başta bölücü terör örgütünün kendisi ve siyasi uzantısı durumunda olan siyasi partinin, bu tavırlar karşısındaki durumu çok çok önemli. Onun için tabi bizler çok daha kararlı bir şekilde bundan sonraki süreçte bu mücadelemizi bölücü terör örgütüyle aynı şekilde devam ettireceğiz. Ben şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ağır yaralı kardeşimize de Allah'tan şifalar diliyorum. Diğer yaralılara şifalar diliyorum."

Başbakan Erdoğan, hedef konusunda bir istihbarat edinilip, edilinemediği sorusuna da "Çalışıyoruz" karışılığını verdi.

-Şehitlerden biri hayata döndürüldü-

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada ise Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü önündeki patlamayla ilişkin, şöyle konuştu:

"Bir polis memurumuz maalesef şehit oldu. Önce doktorların hayatiyetini kaybettiğine karar verdiği ama sonradan hayatiyet belirtisi, refleksleri verip tekrar hayata döndürülmeye çalışılan arkadaşımızın ise durumu ağır. Onun dışında durumu ağır 7 kişi var, 10 da hafif yaralımız var. Canlı bomba eylemini gerçekleştiren iki kişi zaten tanınmaz halde parçalanmış vaziyette."

-Şehidin ve yaralıların kimlikleri belirlendi-

Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne önünde düzenlenen bombalı saldırıda Polis Memuru Ahmet Geben'in şehit olduğu, şehidin hastaneye götürülürken yolda hayatını kaybettiği bildirildi.

Patlamada Yağmur Işık, Emine Işık, Mehmet Yaşar Kuyumcu, İsmail Sakın, Zeynep Erkek, Turgut Koç, Hasan Karakaya, Gökben Salman, Bülent Keskin, Osman Kocamanoğlu, Levent Babacan, Hacı Uçar, Muharrem Gürbüz, İsmet Kaya, Mustafa Moğolkoç, Ramazan Kaya, Besim Kardaş ve Ebru Selvi yaralandı.

Emniyette sivil personel olarak görev yapan İsmail Sakın'ın ağır yaralı olduğu, sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu kaydedildi.

-Acı haberi alan anne baygınlık geçirdi-

Polis Memuru Ahmet Geben'in Kahramanmaraş'ın Kurtuluş Mahallesi'ndeki baba evine gelen Kaymakam Ali Hamza Pehlivan ile Belediye Başkanı Ramazan Hurç, şehidin 75 yaşındaki annesi Esme Geben'e acı haberi verdi ve baş sağlığı diledi.

Oğlunun şehit haberiyle sinir krizi ve baygınlık geçiren anne Geben'e sağlık ekipleri müdahale etti. "Oğlum şehit oldu" diyerek gözyaşı döken yaşlı kadını, yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

Acı haber üzerine şehidin baba evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Evli 3 çocuk babası Şehit Ahmet Geben'in babasının birkaç yıl önce vefat ettiği, 4'ü kız 6 kardeşinin olduğu öğrenildi.

-Ailenin ikinci şehidi-

Bu arada, Şehit Ahmet Geben'in ağabeyi Mehmet Geben'in de 1981 yılında Lüleburgaz'da vatani görevini yaparken tatbikat esnasında şehit olduğu bildirildi.

Şehit Geben'in komşusu İbrahim Binici, gazetecilere yaptığı açıklamada, aynı aileden ikinci kardeşin şehit olduğunu belirterek "Ahmet'in ağabeyi Mehmet, 1981 yılında vatani görevini yaptığı Lüleburgaz'da tatbikat sırasında üzerine uçak düşerek şehit olmuştu. Aile ikinci acıyla yıkıldı" dedi.

- 25.05.2012

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Derleme Gün İçinde Geçilen 'Kayseri'deki Patlama' Başlıklı Haberimizi Derleyerek Yeniden... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement