'Devlet Projesi' Sözleri Yalanmış - Son Dakika
Politika

'Devlet Projesi' Sözleri Yalanmış

\'Devlet Projesi\' Sözleri Yalanmış

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile AK Parti Hükümeti'nin Önce "Kürt Açılımı" Adıyla Başlattığı Sonradan Adı "Demokratik Açılım" Olarak Değiştirilen Sürecin İçeriği Henüz Açıklanmadan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un Açıklaması ile "Kapandığını, Bittiğini" Savundu.

26.08.2009 02:21

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Ak Parti Hükümeti’nin önce “Kürt Açılımı” adıyla başlattığı sonradan adı “Demokratik Açılım” olarak değiştirilen sürecin içeriği henüz açıklanmadan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un açıklaması ile “kapandığını, bittiğini” savundu.

Orgeneral Başbuğ’un gündeme bomba gibi düşen açıklamasının ardından Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir durum değerlendirmesi yapan Şandır, ardından Hürriyet’e şu değerlendirmeyi yaptı:

“AKP Hükümeti’ni bir kez daha ‘aklını başına toplamaya’ davet ediyoruz. Sayın Genelkurmay Başkanı’nın bu açıklamasından sonra, bu ayrıştırma sürecinin devamında ısrar etmek devletin ve milletin geleceğine ihanet etmek anlamına gelir. Bu gaflet ve ihanet yolculuğundan vazgeçsinler. Cumhurbaşkanı ile birlikte, AKP ve Hükümet sözcülerinin, MGK’nın bu sürece destek verdiği, devamını tavsiye ettiği, askerlerin de desteklediği iddialarının yalan olduğu ortaya çıktı. Bu projenin AKP’nin savunduğu gibi bir ‘Devlet Projesi’ olmadığı, aksine Gül destekli bir AKP projesi olduğu da net olarak görüldü. Artık, milleti kandırmaktan vazgeçsinler, ülkenin gerçek gündemine dönsünler.”

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'Devlet Projesi' Sözleri Yalanmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement