Dışişleri Bakanlığı Kerkük Gelişmelerini Takip Ediyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Dışişleri Bakanlığı Kerkük Gelişmelerini Takip Ediyor

04.07.2025 09:31

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Kerkük'teki Türkmen nüfusunun temsil edilmesi gerektiğini vurgulayarak, son gelişmelerin ülke tarafından dikkatle izlendiğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli," Kerkük'teki gelişmeler ülkemiz tarafından yakından ve hassasiyetle takip edilmektedir" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli, Kerkük'ün Altunköprü İlçesinde son günlerde yaşanan gelişmeler hakkında yaptığı açıklamada, "Türkmen soydaşlarımızın Irak siyaset ve devlet yapısı içerisinde layıkıyla temsil edilmeleri temel beklentimizdir. Bu husus bilhassa Kerkük'te, Vilayet Meclisi başta olmak üzere tüm kamu kuruluşlarında yapılacak atama ve görevlendirmeler bağlamında önem taşımaktadır" ifadesini kullandı.

Keçeli şunları kaydetti:

"Türkmen nüfusun yoğun olduğu Kerkük'ün Altunköprü Belediyesi'ne, Türkmen olmayan bir müdür atanması haklı olarak Türkmen toplumu nezdinde rahatsızlık ve hayal kırıklığı meydana getirmiştir.

Sahip olduğu etnik ve dini çeşitlilikle Irak'ın küçük bir modelini teşkil eden Kerkük'ün huzur ve istikrarı, esasen tüm Irak'ın huzur ve istikrarı açısından kilit önemdedir.

Bu bağlamda, Kerkük'teki gelişmeler ülkemiz tarafından yakından ve hassasiyetle takip edilmektedir." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Dışişleri Bakanlığı Kerkük Gelişmelerini Takip Ediyor - Son Dakika


Advertisement