Dışişleri Bakanlığı'ndan Netanyahu'ya Tepki - Son Dakika
Son Dakika Logo

Dışişleri Bakanlığı'ndan Netanyahu'ya Tepki

09.04.2026 21:10

Dışişleri Bakanlığı, Netanyahu'nun Batı Şeria'da yeni yerleşimlere onay vermesini eleştirdi.

DIŞİŞLERİ Bakanlığı, Netanyahu hükümetinin Batı Şeria'da 34 yeni yerleşim yeri kurulmasına onay vermesine ilişkin, "Uluslararası toplumu, hukuka aykırı bu girişimler karşısında harekete geçmeye çağırıyoruz" açıklamasını yaptı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Netanyahu hükümetinin Batı Şeria'da 34 yeni yerleşim kurulmasına onay vermesi uluslararası hukukun ve BM kararlarının ağır bir ihlalini teşkil etmektedir. İsrail, bölgede kalıcı barışın anahtarı olan iki devletli çözüm vizyonunu baltalamakta ve işgal politikalarını daha da derinleştirmektedir. Uluslararası toplumu, hukuka aykırı bu girişimler karşısında harekete geçmeye çağırıyoruz" ifadeleri ne yer verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Dışişleri Bakanlığı'ndan Netanyahu'ya Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement