Dışişleri Bakanlığı Nemesis Anıtının açılmasını kınadı - Son Dakika
Politika

Dışişleri Bakanlığı Nemesis Anıtının açılmasını kınadı

Dışişleri Bakanlığı Nemesis Anıtının açılmasını kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'ın başkenti Erivan'da açılan Nemesis Anıtı'nı kınayarak, normalleşme sürecini olumsuz etkileyeceğini vurguladı.

26.04.2023 23:38  Güncelleme: 23:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'ın başkenti Erivan'da "Nemesis Anıtı"nın açılmasını kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "1920'li yılların başlarında Osmanlı siyasi ve askeri liderlerinin yanısıra dönemin Azerbaycanlı yetkililerine ve hatta bazı Ermeni asıllı Osmanlı vatandaşlarına karşı gerçekleştirilen suikastların faillerine ithaf edilen 'Nemesis Anıtı'nın Erivan'da açılmasını şiddetle kınıyoruz. Bu utanç verici anıtın açılması, 31 diplomatımız ve aile üyelerinin katledildiği menfur terör saldırılarına yol açan kanlı bir tedhiş hareketinin yüceltilmesidir" ifadeleri kullanıldı.

"Bu tür provokatif adımlar normalleşme sürecini olumsuz etkileyecektir"

Gelişmelerin normalleşme sürecini olumsuz etkileyebileceği vurgulanan açıklamada, "Bu olayın Ermeni basınında takdim ediliş tarzı da, tasvip edilmesi mümkün olmayan çarpık bir tarih yorumunun bazı zihinlerde halen devam ettiğini göstermektedir. Türkiye ve Ermenistan arasındaki normalleşme sürecinin ruhuyla bağdaşmayan bu tür provokatif adımlar, bölgede kalıcı ve sürdürülebilir barış ve istikrarın tesisine yönelik çabalara hiçbir suretle katkı sağlamayacak, tam tersine normalleşme sürecini olumsuz etkileyecektir" denildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Dışişleri Bakanlığı Nemesis Anıtının açılmasını kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement