DP Lideri Zeybek, İzmir'de Hükümeti Eleştirdi - Son Dakika
Politika

DP Lideri Zeybek, İzmir'de Hükümeti Eleştirdi

DP Lideri Zeybek, İzmir\'de Hükümeti Eleştirdi

Demokrat Parti (DP) İzmir İl Başkanlığı'nın düzenlediği 'İktidara yürüyüş' yemeği Balçova Bahçelerarası'ndaki Beyzade Restorant'da yapıldı.

18.02.2012 01:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokrat Parti (DP) İzmir İl Başkanlığı'nın düzenlediği 'İktidara yürüyüş' yemeği Balçova Bahçelerarası'ndaki Beyzade Restorant'da yapıldı. Yemeğe, onur konuğu olarak gelen Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, yaptığı konuşmada Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tartışmalarına değinerek, iktidara yüklendi.

Kamuoyuna 'Genel Başkanla 75 liralık yemek' olarak yansıyan Demokrat Parti İzmir İl Teşkilatı'ın 'iktidara yürüyüş' yemeği, Genel Başkan Namık Kemal Zeybek'in katılımıyla gerçekleşti. Yemekte, Zeybek'in yanısıra çevre il ve ilçe başkanları ile çok sayıda partili de hazır bulundu.

"MİT'İN ADI RİT OLMuşTUR"

Yemekte bir de konuşma yapan DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, MİT ile savcılık arasındaki ifade krize değinerek Başbakan'a yüklendi. Başbakan tarafından görevlendirilen MİT Müsteşarının, Cumhuriyet Savcılığınca terör örgütüne yardımla itham edildiğini ve süpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldığını hatırlatan Zeybek, "Bu zihniyet ülke sınırları içerisinde bir başka devlet kurmak istiyor. Kamu görevlileri de bu suça destek olmuşlar. Savcı, 'istihbarat toplama işini bırakmışlar, terör örgütüne yardımcı olmuşlar' diyerek ifadelerini almak istedi. Normal bir ülkede başbakanın, 'gidin savcıyı ikna edin. Böyle bir şey yoktur deyin' demesi gerekir. Ama kendilerinin atadıkları müsteşarları korumak için yasa çıkardılar" diye konuştu.

Bir gecede çıkarılan yasayla birşeylerin üstünün örtülmeye çalışıldığını ifade eden Zeybek, "Savcının dediği gibi siz KCK'yı kurdunuz mu? KCK'ya yardımcı oldunuz mu?' diye sordu. Çıkan yasanın MİT'in sonu olduğunu da belirten Zeybek, "Bu yasadan sonra MİT'in adı değişmiştir. Bu teşkilatta suç işleyenler ya da Başbakan'ın görev verdiği kişiler hakkında savcıların görev yapması için Erdoğan'ın izni gerekiyor. Bu teşkilatın adı artık RİT olmuştur. Recep İstihbarat Teşkilatı. ya da TİP de diyebiliriz. Tayyip İstihbarat Teşkilatı" dedi.

"İDDİALAR DOĞRUYSA, BU VATANA İHANETTİR"

Yasanın, Recep Tayyip Erdoğan'ı korumak için çıkarıldığını söyleyen Zeybek, "Eğer savcının söyledikleri doğru ise söz konusu olan suç cumhurbaşkanının da yargılanmasını içerir. Orada vatana ihanet suçu söz konusu. Türkçesi bu. Ben kimseyi vatana ihanetten suçlamıyorum. Ama iddia ve kuşku çok ağırdır. Böyle durumda acele şekilde yasa çıkartmak kuşkuları arttırıyor. Neden acele davranıyorsunuz? Milletten ne kaçırıyorsunuz?" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika DP Lideri Zeybek, İzmir'de Hükümeti Eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement