DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi Açıklaması - Son Dakika
Politika

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi Açıklaması

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi Açıklaması

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiğini bildirerek, "Dokunulmazlıklara dokunmayan vekiller, terör suçuna ortak olmuş demektir" dedi.

27.08.2012 19:15

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiğini bildirerek, "Dokunulmazlıklara dokunmayan vekiller, terör suçuna ortak olmuş demektir" dedi.

Erçelebi tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Terörün her gün vatan evlatlarımızı şehit ettiği şu son günlerde, Türkiye üzerine çeşitli senaryoların ABD'de hazırlandığını artık herkes biliyor. İktidar partisi ülkemizi savaşa sokmak için elinden geleni yaparken, TBMM'yi kapalı tutmakta adeta direnmektedir. Gaziantep'teki saldırı sonrasında musalla taşı başında bir araya gelen iktidar ve muhalefet, çözüm için masa başına oturmamakta inat etmektedir.

İktidar partisi, komşularımızla ilişkileri, özellikle Suriye ile yaşananları 'iç politika malzemesi yapmayın' diyerek hatalarını gizlemeye çalışmaktadır.

Başbakan'ın çok memnun olduğu (!) ana muhalefet partisi, iki Genel Başkan Yardımcısı'nı Hatay'da Suriye'den kaçan sığınmacıların bulunduğu kampa sokmadılar diye 'serzenişte' bulunmaktadır.

Milliyetçi olduğunu iddia eden ve Meclis'te grubu bulunan muhalefet partisi, teröristlerle temas halinde olan milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldırmak için Anayasa değişikliği teklifi hazırladığını, adeta bir 'kahramanlık destanı' gibi anlatmaktadır.

Milletimiz bu kadar acı içerisindeyken sorunları çözmek yerine bu şekilde siyaset yapmak, şovdan başka bir şey değildir. Meclis'te bulunan siyasi partiler tahtrevalli oyunu oynamakta, milletin derdine çare olmamaktadır.

Ülkemiz savaşın eşiğindedir. Meclis'i çalıştırmayan iktidar partisini, vekillerini ülkemiz sınırları içindeki bir kampa sokmaktan aciz olan, teröre bulaşan milletvekilinin dokunulmazlığını yasal bir engel varmış gibi kaldırmayan ana muhalefet partisini Türk milletine şikayet ediyoruz.

Meclis'te grubu bulunan partileri ciddiyete ve üzerlerindeki sorumluluğu yerine getirmeye davet ediyoruz. Bu milletin şova değil, çözüme ihtiyacı vardır. Dokunulmazlıklara dokunmayan milletvekilleri, terör suçu işleyenlerin suçuna ortak olmuş demektir." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement