DSP lideri Önder Aksakal'dan çok tepki çeken açıklama: Erdoğan Öcalan için özel af yetkisini kullanabilir - Son Dakika
Politika

DSP lideri Önder Aksakal'dan çok tepki çeken açıklama: Erdoğan Öcalan için özel af yetkisini kullanabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hizbullah davasnda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Mehmet Emin Alpsoy'un cezasını kaldırması konusunu değerlendiren DSP lideri Önder Aksakal, "Bu bir anayasal yetki. Bunu, Cumhurbaşkanı istediği kişiye kullanır. Yarın, Abdullah Öcalan için de kullanabilir mi? Kullanır vallaha" dedi.

03.05.2023 23:33  Güncelleme: 23:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Hizbullah hükümlüsü Mehmet Emin Alpsoy için af yetkisini kullanmasını savunurken tepki çekecek bir çıkışa imza attı.

"ÖCALAN İÇİN DE KULLANABİLİR"

Sözcü TV yayınına katılan Aksakal, Alpsoy'un affedilmesiyle ilgili bir soruya "Cumhurbaşkanı'nın yetkisi var. Bunların siyasete malzeme yapılması doğru değil. Bu bir anayasal yetki. Bunu Cumhurbaşkanı istediğine kullanır. Yarın, Abdullah Öcalan için de kullanabilir mi? Kullanır vallaha" yanıtını verdi.

"PKK'LI DİYE ÖLSÜN DİYEMEZ"

Açıklamasının devamında "Bu yetkiyi Kılıçdaroğlu da zamanı geldiğinde kullanabilir" diyen Aksakal, şöyle devam etti: "Kenan Evren de Ahmet Necdet Sezer de kullanmıştır geçmişte. Bu kişi HÜDA PAR'lı diye ölsün diyemez cumhurbaşkanı, PKK'lı diye ölsün diyemez. Ergenekon'dan da yargılananları yine Erdoğan affetti."

DSP lideri Önder Aksakal\'dan çok tepki çeken açıklama: Erdoğan Öcalan için özel af yetkisini kullanabilir

Son Dakika Politika DSP lideri Önder Aksakal'dan çok tepki çeken açıklama: Erdoğan Öcalan için özel af yetkisini kullanabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Özkan Özdemir: vay be yani şeref insana lazım 55 6 Yanıtla Necati Kaya: Olmayanda boşuna arama. 17 2
  • TURGAY KAYA: ne olduda böyle bir açıklama yaptın..? 42 11 Yanıtla
  • Tarık: Oy lazım malum yerlerden söyleyene değil söyletene bak demişler 30 7 Yanıtla
  • Serkan Basar: İnanırım oy için yaparlar 21 8 Yanıtla
  • alos : TERÖR BELASI VATANDAŞI YAKIYOR, O MAKAMLAR KEYFİNE BAKIYOR. 19 5 Yanıtla
  • Anazarbus : Evet Cumhurbaşkanın anayasal olarak o hakkı var. Ama Alev Alatlı nin bir sözü vardı. " her yasal olan helal değil " diye. Apo yu affedecek olan Cumhurbaşkanı dakikasında uçağını hazırlayıp ülkeyi terk etmeli. Apo öyle elini kolunu sallayarak dışarı çıkamaz vardır elbet imralı da uzayan infazı yerine getirecek bir şerefli Türk subayı, yakup cemil misali 10 1 Yanıtla
  • Hkn Dağ: İsterse diyor isteyeceğini kim söylüyor bebek katilini af edecek kadar hiçkimse düşüncesiz olamaz Reis hiç olamaz yine çarpıtıyorsunuz 4 4 Yanıtla
  • Murat Ercan: Keşke biraz dinlemeyi öğrensek sonra düşünebilsek çok daha medeni bir yaklaşım sergileyebileceğiz ama egolarımız kurtulabilirsek. Adam fikrini belirtmiş yanlış veya doğru o anlayanın izanı ile ilgili bir şey. Erdoğan bunu affedecek demiyor ki de öküz altında buzağı aransın!.. 4 1 Yanıtla
  • Edirne'de terörle mücadele kapsamında 13 şüpheli yakalandı
    19:19 Edirne'de terörle mücadele kapsamında 13 şüpheli yakalandı

    Edirne'de jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen terörle mücadele çalışmaları kapsamında 8 FETÖ ve 5 PKK-KCK üyesi olmak üzere toplam 13 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında yasal işlemler başlatıldı.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Emekli aylıkları Temmuz'da masaya yatırılacak
    19:13 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Emekli aylıkları Temmuz'da masaya yatırılacak

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çorum'da yaptığı konuşmada emekli aylıklarının Temmuz ayında tekrar değerlendirileceğini söyledi. Bakan Işıkhan, emeklilere yönelik yapılan banka promosyonları hakkında da bilgi verdi ve Türkiye'nin ekonomik büyüme ve istihdam oranlarındaki başarısını vurguladı.

  • Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı
    19:08 Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, Mısır uyruklu 9 kaçak göçmen yakalandı. Ayrıca, 1 organizatör ve göçmen kaçakçılığında kullanılan bir araç da ele geçirildi. Yakalanan göçmenler, ülkelerine geri gönderilmek üzere Edirne İl Göç İdaresine teslim edildi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Bursa morali
    19:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Bursa morali

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da düzenlenen miting öncesi vatandaşlar tarafından sevgi gösterisine maruz kaldı. Binlerce Bursalı, Erdoğan'ın otobüsüne çiçek attı ve kendisine moral verdi. Erdoğan da çocuklara oyuncak dağıttı. Mitingde 90 bin kişiye hitap eden Erdoğan, daha sonra Kocaeli'ne geçti.

  • Elektrik ve doğal gaz fiyatları nisan ayında değişmeyecek
    19:01 Elektrik ve doğal gaz fiyatları nisan ayında değişmeyecek

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacağını duyurdu. Bakan Bayraktar, yeni bir doğal gaz kuyusu kazıldığını belirterek, enerji alanında denizlerdeki son durumu da paylaştı. Türkiye'nin denizlerdeki enerji filosunda toplam 6 gemi bulunuyor ve bu filonun büyütülmesi hedefleniyor.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik promosyon ödemelerinin başladığını duyurdu
    19:00 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik promosyon ödemelerinin başladığını duyurdu

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çorum'da iş insanlarıyla bir araya gelerek, emeklilere yönelik promosyon ödemelerinin başladığını duyurdu. Işıkhan, ayrıca emekli maaşlarının temmuz ayında tekrar masaya yatırılacağını ve emeklilerin refahını artıracak yeni uygulamaların hayata geçirileceğini belirtti.

  • RTÜK Başkanı Şahin: Murat Kurum'un eşi ücretsiz izin aldı
    18:59 RTÜK Başkanı Şahin: Murat Kurum'un eşi ücretsiz izin aldı

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum'un eşi Şengül Kurum'un ücretsiz izin aldığını açıkladı. Şahin, Şengül Kurum'un etik ve ilkeli bir duruş sergileyerek eşinin yanında olmasında hiçbir mahsur olmadığını belirtti ve yalan yanlış algılarla kurumu ve çalışanlarını yıpratmaya izin vermeyeceklerini vurguladı.

  • Belçika Dışişleri Bakanı: Batı Şeria'da yerleşimcilerin uyguladığı sömürgeleştirme yasadışıdır
    18:55 Belçika Dışişleri Bakanı: Batı Şeria'da yerleşimcilerin uyguladığı sömürgeleştirme yasadışıdır

    Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib, Filistin'in Batı Şeria bölgesine yaptığı ziyaret sırasında, yerleşimciler tarafından uygulanan sömürgeleştirme ve artan şiddetin yasadışı olduğunu belirtti. Lahbib, tüm Filistinliler ve İsraillilerin barış içinde yaşayabilmesi için tedbirler alındığını ve yaptırımların elde edildiğini ifade etti.

  • Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, oğlunun seçim aracına yapılan saldırıyı protesto etti
    18:54 Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, oğlunun seçim aracına yapılan saldırıyı protesto etti

    Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, oğlu Ozan Mehmet Bozdoğan'ın seçim aracına yapılan saldırıyı kınayarak düzenlenen yürüyüşe katıldı. Saldırı, Yarenlik Alanı'nda gerçekleştirilen protesto yürüyüşü ile tepki gördü.


Advertisement