DTP Eş Başkanı Aysel Tuğluk'un Cizre Ziyareti - Son Dakika
Politika

DTP Eş Başkanı Aysel Tuğluk'un Cizre Ziyareti

DTP Eş Başkanı Aysel Tuğluk\'un Cizre Ziyareti

Cizre'ye Gelen Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eş Başkanı Aysel Tuğluk, Belediyeyi Ziyaret Etti.

26.04.2007 14:17

Cizre'ye gelen Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eş Başkanı Aysel Tuğluk, belediyeyi ziyaret etti.

DTP Eş Başkanı Aysel Tuğluk, eski DEP Milletvekili Selim Sadak, yazar Gülizar Kılıç, DTP MYK üyesi Saadet Becerikli, Diyarbakır Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, Mazıdağı Belediye Başkanı Nuran Atlı ile DTP il ve ilçe başkanları, 8 Mart Kadınlar gününde çıkan olaylar nedeniyle tutuklanan 31 kadının duruşmasını izlemek için Cizre'ye geldi.

İlk olarak Cizre Belediyesi'ni ziyaret eden Tuğluk, çoğunluğunu kadınların oluşturduğu DTP'liler tarafından pankartlarla karşıladı. Cizre Belediye binası önünde açıklama yapan Tuğluk, kadınlara destek ve dayanışma örneği sergilemek istediklerini belirterek, "Dileğimiz onların serbest bırakılmasıdır. Bu coğrafyada yaşayan halkımız ve DTP, hiçbir şekilde acıların yaşanmasını istemiyor. Bu nedenle çözümü operasyonlarda, şiddet politikalarında görmeyip, her koşulda barışı ve demokrasiyi savunmaya devam

edeceğiz çünkü bunun doğru olduğuna inanıyoruz. Eğer bir halk özgürlüğe, demokrasiye karar vermişse, kazanan halk olacaktır. Belediye başkanımızın tutuklanması bizim açımızdan kabul edilebilir bir durum değildir. Bu tutuklamalar halkımızın iradesine saldırıdır. Bu nedenle belediye başkanımızın serbest kalması gerekiyor. Bu hukuksuzluk ve adaletsizlik ortadan kalksın. Ayrıca bugün tutuklu olan annelerimiz vardır. Onlar suçlu değillerdir. Onların yürekleri barış için ve hiçkimsenin ölmemesi için atıyordu.

Kendi demokratik fikirlerini açıklayan annelerimizin tutuklanmasını kabul etmiyoruz. Türkiye artık bu ayıptan kurtulmalıdır" dedi.

DTP Eş Başkanı Aysel Tuğluk ve beraberindekiler, daha sonra tutuklanan kadınların duruşmasını takip etmek için Cizre Adliye Sarayı'na gitti. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı adliye sarayına mahkemeyi takip etmek isteyen basın mensupları alınmadı. Duruşma salonuna giremeyen bazı DTP'liler ise dışarıda duruşmanın bitmesini bekledi.

(AY-AŞ-GS-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika DTP Eş Başkanı Aysel Tuğluk'un Cizre Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement