"Engin Alan MHP İçin Çok Değerli" - Son Dakika
Politika

"Engin Alan MHP İçin Çok Değerli"

"Engin Alan MHP İçin Çok Değerli"

MHP'li Toskay, Tutuklu Sanıklardan Emekli Korgeneral Engin Alan'a Sahip Çıkacakları Belirtti.

23.02.2011 21:32

Denizli'de partisinin il binasını ziyaret eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, Ergenekon Davası'nın tutuklu sanıklarından emekli Korgeneral Engin Alan'a sahip çıkacakları belirterek, "Terörle mücadelede önemli hizmetlerde bulunmuş olan değerli bir insan Engin Elan'a yandaş medya suçlamalarda bulunuyor. Bunları ciddiye almıyoruz. Kendileri bizim için çok değerlidir" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcıları Tunca Toskay ve Münir Kutluata ile milletvekilleri Emin Haluk Ayhan, Behiç Çelik, Mehmet Günal, Metin Ergün, Recep Taner ve Şenol Bal, bugün akşam saatlerinde Denizli'ye gelerek, partilerinin il başkanlığını ziyaret etti. Burada düzenlenen basın toplantısında konuşan Tunca Toskay, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Balyoz Davası'nın tutuklu sanıklarından Engin Alan aleyhine iktidara yakın medya kuruluşları tarafından olumsuz haberlerin yapıldığını öne sürerek, "Yıllarca terörle mücadele etmiş değerli bir general olan Engin Alan'ın aleyhinde kimseye söz ettirmeyiz. Hakkında iddialar var, yargılanıyor. Şunu açıkça söylüyorum; Engin Alan bizim için çok değerlidir" dedi. Türkiye'nin 81 ilinde de güvenlik sorunu yaşandığını belirten Tunca Toskay, devletin sokakları terör örgütüne teslim ettiğini iddia etti.

Hiçbir ilin terör eylemlerine karşı güvenli olmadığını söyleyen Toskay, açıklamasını şöyle sürdürdü:"Şu anda ziyaret ettiğimiz Denizli dahil, Türkiye'nin her tarafı terör eylemlerine karşı oldukça açık. Çünkü, devlet sokaklardan çekildi, buraları teröristlere teslim etti. Teröristler zaman zaman sahaya inip, otobüsleri yakıyor, insanlara zarar veriyor. Mala ve cana kastediyorlar. Böyle devlet olmaz. Öyle bir İçişleri Bakanı var ki; hayatımda gördüğüm en pişkin adam. Güvenlik sorununun nedeni de İçişleri Bakanı'dır. Kürt meselesi dedin mi, çalmadık, açmadık kapı bırakmayan İçişleri Bakanı, sokakları teröristlere teslim etmiştir."Tunca Toskay, Ortadoğu'da hareketli günler yaşandığına da değinerek "İnşallah Türkiye, Ortadoğu gibi olmaz" dedi.

Toskay, Türkiye'nin kargaşadan ve sokak eylemlerinden uzak durması için MHP'nin büyük çaba harcadığını belirterek, "12 Haziran'da yapılacak seçimlere kadar, ülkemizin sakin, huzurlu bir seçim süreci yaşaması için çabalıyoruz. Seçime oldukça sağlıklı girilmesini arzuluyoruz. MHP gerginliklerden uzak duracaktır. Her siyasi parti de buna özen göstermelidir" diye konuştu.Tunca Toskay, "yandaş ve tetikçi" olarak nitelediği medyanın bir kesiminin kendi partilerinin haberlerine yer vermemesi nedeniyle MHP'nin sesini duyurmakta güçlük çektiğini söyledi, bu açığı kapatmak için sahaya inip, vatandaşla yüz yüze görüşeceklerini dile getirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'Engin Alan MHP İçin Çok Değerli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement