Erbakan'ın Kızından Başbakan'a: "İnsan Ülkenin Kalkınması İçin Bir Çivi Çakar" - Son Dakika
Politika

Erbakan'ın Kızından Başbakan'a: "İnsan Ülkenin Kalkınması İçin Bir Çivi Çakar"

Erbakan\'ın Kızından Başbakan\'a: "İnsan Ülkenin Kalkınması İçin Bir Çivi Çakar"

Saadet Partisi'ni merhum lideri Necmettin Erbakan'ın kızı ve SP Genel İdare Kurulu üyesi Elif Erbakan Altınöz, Başbakan Erdoğan'ın 'Çılgın projeleri'ni eleştirdi.

31.05.2011 00:30

Saadet Partisi'ni merhum lideri Necmettin Erbakan'ın kızı ve SP Genel İdare Kurulu üyesi Elif Erbakan Altınöz, Başbakan Erdoğan'ın 'Çılgın projeleri'ni eleştirdi. Altınöz, "İnsan şu ülkenin kalkınması için bir çivi çakar. Gerçekten çözümler üretmeye çalışır. Bazı şeyler yapılıyor ama hepsi göstermelik" dedi.

Elif Erbakan Altınöz, SP Gaziantep İl Kadın Kolları tarafından Yeşilçam Düğün Salonu'nda düzenlenen 'Kadının Siyasetteki Yeri' konulu konferansa katıldı. Altınöz, konferasta partili kadınlar ve sivil toplum örgütleriyle biraraya geldi. Türkiye'de 60 milyon insanın açlık sınırı altında hayat mücadelesi verdiğini belirten Altınöz, "Gençlerimiz maneviyattan uzaklaştırılmış boş şekilde yetiştiriliyor. Örf ve adetlerden uzaklaştırılmış bir gençlik görüntüsü var. Bugün zinayı serbet bırakanların peşinden gidiyoruz. Şehitlerimizin kemikleri sızlıyor. Vatan bölünsün, satılsın diye mi onlar şehit oldular. Bizi bu hale getirenler 3-5 sene daha koltukta otursunlar, bir kaç ihale daha alsınlar diye mi savaştılar. Onlar bizden bunun hesabını sormazlar mı? Elbetteki soracaktır. Bize Kurtuluş Savaşı'nı kazandıran topumuz, tüfeğimiz, cephanemiz değil, imanımız azmimiz ve aşkımızdı. Şimdi bunu bizden almaya çalışıyorlar. Bu nedenle milli görüşe sahip çıkmamız gerekir" dedi.

'Ülkeyi satıyorlar' dediklerinde babasının, 'Satmıyorlar bedava dağıtıyorlar' dediğini hatırlatan Altınöz, "Babama, 'Onlar sizin talebeleriniz değil mi, haksızlık etmiyor musunuz?' demişlerdi. Kendisi, 'Onlar bizim talebelerimiz ama ülkemizin başında dolaşan kara bulutları görüyorum. O yüzden bu kardeşlerimizi testiyi kırmadan önce uyarıyorum. Gerçekten hizmet edeceklerine inansam, o zaman ilk önce alınlarından öper tebrik ederim' demişti. 'Peki seviyor musunuz?' dediklerinde ise babam 'Hepsini ayrı ayrı seviyorum. Ama vatanımı, daha çok seviyorum' demişti. Biz de hangi görüşe ait olursa olsun herkesi ayrı ayrı seviyoruz. Yaradılanı seviyorum, yaradandan ötürü. Ama vatanımızı bayrağımızı her şeyden daha çok seviyoruz"diye konuştu.

KEL BAŞA ŞİMŞİR TARAK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Çılgın' projelerine de değinen Altınöz, şöyle konuştu: "9 yıllık iktidarın ardından Başbakan çılgın projeler açıklıyor. Projenin detayların bilmiyoruz, bu projelere bir şey demiyoruz ama 'Kel başa şimşir tarak' diyoruz. Lütfen elinizi vicdanımıza koyup düşünelim. Bu projeler 9 yıldır tek başına iktidarda olan Başbakan'ın açıklayacağı projeler midir? Allah aşkına. Bunlar yerel yönetim projeleridir. Herhalde Başbakan da yaptırdığı anketler neticesinde 12 Haziran'da meclise giremeyecek ve bunun peşinden önümüzdeki belediye seçimlerinde Ankara ya da İstanbul'a adaylığını koyacak. Onun için yerel yönetim projeleri geliştiriyor diye düşündüm. Bunun başka açıklaması yok. İnsan şu ülkenin kalkınması için bir çivi çakar. Gerçekten çözümler üretmeye çalışır. Bazı şeyler yapılıyor ama bunların hepsi göstermelik. Bunlar sadece göz boyuyor, içimizdeki kanayan yarayı durdurmuyor" dedi. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Erbakan'ın Kızından Başbakan'a: 'İnsan Ülkenin Kalkınması İçin Bir Çivi Çakar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement