Erdinç: "Milletin Tıkır Tıkır İşleyen Bir Devlet Düzenine İhtiyacı Var" - Son Dakika
Politika

Erdinç: "Milletin Tıkır Tıkır İşleyen Bir Devlet Düzenine İhtiyacı Var"

AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, “Bu millet devletin ağır işleyen çarklarından usandı.

20.01.2016 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, "Bu millet devletin ağır işleyen çarklarından usandı. Milletin tıkır tıkır işleyen bir devlet düzenine ihtiyacı var" dedi.

'Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'nda söz olan Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, "Alnımızın akıyla milletimizin huzurunda verdiğimiz sözleri hayata geçirecek olmanın heyecanını yaşıyoruz" dedi.

7 Haziran Seçimleri sonuçlarına bakarak Türkiye'nin tökezleyeceğini sananların 1 Kasım'da hak ettiği dersi aldığını ifade eden Erdinç, "Kasım seçimleri sonrası ülkemizde siyasi görünümün iyileşmesi ve 4 yıllık iktidar döneminde hayata geçireceğimiz reformlarla büyüme potansiyelimiz daha da artacaktır" dedi.

"ZAMAN KAYBINA TAHAMMÜL YOK"

AK Parti'nin 13 yıldır bir eliyle icraatlar ile uğraşırken diğer eliyle de mevcut sistemle başa çıkma ve onun engellerini temizlemekle boğuştuğunu hatırlatan Milletvekili Erdinç, "Ama artık bu milletin zaman kaybına tahammülü yok, bir iş için bin gün bekleme imkanı yok. Bu millet devletin ağır işleyen çarklarından usandı. Millet bu sistemden artık bıktı. Milletin tıkır tıkır işleyen bir devlet düzenine ihtiyacı var. İşte o düzen başkanlık sistemidir, bizi 2023'e taşıyacak olan başkanlık sisteminde devlet vatandaşıyla, vatandaş da devletiyle uğraşmıyor, yani bürokrasiye boğulmuyor. Vatandaş yalnızca 5 yılda bir sandığa gidiyor, başkanını seçiyor. Sonrasında herkes ileriye bakıyor, hedefe yürüyor" şeklinde konuştu.

"SÖZ VERDİKLERİMİZİ YAPIYORUZ"

AK Parti'nin verdiği bütün sözleri sırasıyla yerine getirdiğini belirten Milletvekili Erdinç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Vatandaşlarımızın, eylem planı ile ortaya koyduğumuz takvim çerçevesinde verdiğimiz sözlerin gerçekleşmesinin takipçisi olduğunu biliyoruz. Seçim geçtikten sonra eski defterleri kapatan, verilen sözleri unutan bir siyaset anlayışımız olmadı, olmayacak. Biz çalışmalarımızı milletimizin talep ve istekleri doğrultusunda yürütüyoruz. Tek amacımız, milletimizin ve devletimizin birlikte güçlenmesidir. Eylem planımız ile takvime bağladığımız vaatlerimizin bir kısmını geçtiğimiz günlerde hayata geçirdik. Yasal düzenleme gerektirmeyen konularda gençlerimize, çiftçilerimize, üniversite öğrencilerimize, esnafımıza ve işçilerimize verdiğimiz sözlerin bir kısmını gerçekleştirdik. Emekli vatandaşlarımızın maaşlarına seyyanen zammı yasal düzenleme ile gerçekleştirdik. Şimdi görüşmekte olduğumuz kanun tasarısı ile de söz vermiş olduğumuz vaatlerden bir kısmını daha hayata geçirme yönünde adım atmış bulunuyoruz." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Erdinç: 'Milletin Tıkır Tıkır İşleyen Bir Devlet Düzenine İhtiyacı Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement