"Bizim Bu Yürüyüşümüzü Montajlarla Durduramazlar" - Son Dakika
Politika

"Bizim Bu Yürüyüşümüzü Montajlarla Durduramazlar"

"Bizim Bu Yürüyüşümüzü Montajlarla Durduramazlar"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz ülkemize, milletimize hizmet mücadelesi verirken, birileri de bize çelme takmanın gayreti içine girdiler." dedi.

10.03.2014 15:21  Güncelleme: 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "12 yıl boyunca biz ülkemize, milletimize hizmet mücadelesi verirken, birileri de bize çelme takmanın gayreti içine girdiler. Bunun en somut örneğini, çözüm sürecinde gördük" dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin, Ağrı'nın Adliye Meydanı'nda düzenlediği mitingindeki konuşmasına, Ağrı halkını ve isimlerini tek tek saydığı ilçeleri selamlayarak başladı.

"Mertliğin şehri Ağrı, Ahmet Ali'nin Şehri Ağrı, Ercişli Emrah'ın şehri Ağrı, seni yürekten selamlıyorum" diyen Erdoğan, "Aslı ile Kerem, nasıl Ağrı Dağı'nı aştılar, birbirlerine kavuştular işte biz de dağları aştık, tüneller inşa ettik, köprüler, viyadükler yaptık, gönüller arasına kardeşlik inşa ettik, milletle kucaklaştık" diye konuştu.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siz aşkın en güzel destanını yazdınız. Aşkınız için sizlere teşekkür ediyorum. Şu vefanız için, desteğiniz için, hayır dualarınız için sizlere teşekkür ediyorum. Rabbim kardeşliğimizi daim eylesin, muhabbetimizi, yol arkadaşlığımızı muhafaza eylesin. 30 Mart seçimleri, Ağrı için ve Türkiye için, tüm dünya için inşallah hayırlara vesile olsun. 12 Haziran seçimleri öncesinde son şehir mitingimizi burada, bu meydanda yapmıştık. 12 Haziran seçimlerinin hayırlı olması için burada hep birlikte dualar etmiştik. Allah'a hamd olsun Türkiye genelinde yüzde 50 oy aldık, Ağrı bize 12 Haziran'da çok büyük destek verdi, Türkiye ortalamasının üzerinde oy verdi, kuvvet verdi, bize hizmet aşkı verdi, AK Parti'ye, bu davaya, bu harekete gönül verdiğiniz için, destek verdiğiniz için, bu kardeşinize sahip çıktığınız için her birinize tek tek teşekkür ediyorum."

-"Gençlerin ölümünü durdurmak için çırpınıyoruz"

"Sizi hiçbir zaman hayal kırıklığına uğratmadık" ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti:

"İnşallah da uğratmayacağız. Sizin hizmetkarınız olmaya, sizin için eser üretmeye, hem Türkiye'yi hem Ağrı'yı büyütmeye devam edeceğiz. 12 yıl boyunca biz ülkemize, milletimize hizmet mücadelesi verirken, birileri de bize çelme takmanın gayreti içine girdiler. Bunun en somut örneğini, çözüm sürecinde gördük. Biz 12 yıldır topraklarımıza akan kanı, topraklarımıza akan göz yaşını dindirmek için çırpınıyoruz. Biz 12 yıldır şu annelerimizin o yürek acısını dindirmek, babaların acısını dindirmek, gençlerin ölümünü durdurmak için çırpınıyoruz, Türkiye'yi bir olarak, beraber olarak birlikte istikbale taşımanın mücadelesini verirken birileri de bizi durdurmanın mücadelesini verdiler. Şu anda da veriyorlar."

-"Ülkemizde bahar iklimi hakim"

Geçen yıl Nevruz'un büyük coşkuyla kutlandığını, 77 milyonun baharı büyük bir heyecanla ve umutla karşıladığını anımsatan Erdoğan, şöyle dedi:

"Bu nevruz kalıcı olsun diye dualar ettik. Bu bahar kalıcı olsun diye dualar ettik, Türkiye'de kan akmasın, gençler ölmesin, artık anneler ağlamasın diye dualar ettik. Allah'a hamd olsun geçen Nevruz'dan bu yana terör nedeniyle yeni acılar yaşamadık. İnşallah şimdi 2014 Nevruz'u 77 milyon hep birlikte, bir bütün olarak, kardeşçe yine büyük coşkuyla kutlayacağız. Geçen nevruzdan bu nevruza, ülkemizde bahar iklimi hakim. Son 1 yıldır artık kan akmıyor, ocaklar sönmüyor, son bir yıldır evlere, yüreklere ateşler düşmüyor. Doğu ve Güneydoğu'nun çehresi hızla değişiyor, coğrafi olarak 7 bölgede umut, heyecan daha da çoğalıyor. Artık kepenkler kapanmıyor, artık silah sesleri duyulmuyor, Benim Ağrılı kardeşim köyüne rahatça gidiyor, mezrasına rahatça gidiyor, Ağrı Dağı eteklerinde rahatça dolaşıyor. Hamdolsun evlerimze huzur geldi, sofralarımıza bereket geldi. Şehirlerimiz cıvıl cıvıl. Bunu muhafaza edeceğiz. Bunu hep birlikte koruyacağız. Bu baharın kışa dönmesine, bu huzurun bozulmasına, ağız tadımızın kaçmasına hep birlikte izin vermeyeceğiz."

-"Engelleri ortadan kaldırdık, yasakları kaldırdık"

Her meseleyi siyaset zemininde konuşacaklarını, siyaset zemininde çözüme kavuşturacaklarını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Burada kardeşçe konuşuyoruz ve kardeşçe cevap istiyorum; 12 yıl önce Ağrı'ya gelseler, devlet, Ahmed-i Hani'nin Mem u Zin kitabını basacak deseler, Allah aşkına soruyorum inanır mıydınız? Herkes kendi ana dilini konuşabilecek, yazabilecek, kursa gidebilecek, denilseydi, inanır mıydınız? Özel okullarda farklı dil ve lehçelerde eğitim mümkün hale gelecek denilse inanır mıydınız? Farklı dil ve lehçelerde siyasi propaganda serbest olacak denilse, inanır mıydınız? Televizyonda, 24 saat Kürtçe yayın olacak denilse, inanır mıydınız? İşte biz bunları başardık. Kardeşlerim, Ağrı'ya havalimanı yapılacak denilseydi, inanır mıydınız? Biz bunu başardık. Hayalleri gerçeğe dönüştürdük. Engelleri ortadan kaldırdık, yasakları kaldırdık."

-"Laf değil icraat istiyoruz"

Başbakan Erdoğan, Kültür ve Turiz Bakanlığınca bastırılan Ahmed-i Hani'nin Mem u Zin kitabını halka gösterirken, "İşte buyrun. Kültür ve turizm Bakanlığımız, Ağrılı Ahmet Hani'nin Mem u Zin kitabını Kürtçe ve Türkçe olarak bastı, buyurun. Laf değil icraat istiyoruz. İşte icraat. Tamam? Ruhu şad olsun. Şimdi Faki Tayran'ın Divan kitabını, Türkçe ve Kürtçe yayına hazırlıyoruz. TRT Şeş 24 saat yayın yapıyor, bütün anlamsız yasaklar tek tek kalkıyor. Doğu ile batı kucaklaşıyor, Kuzey ile Güney hasret gideriyor. Türkiye'de kardeşlik daha da güçleniyor."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 'Bizim Bu Yürüyüşümüzü Montajlarla Durduramazlar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement