Erdoğan: ''Mektup, Cumhurbaşkanımıza gelmiştir'' - - Son Dakika
Politika

Erdoğan: ''Mektup, Cumhurbaşkanımıza gelmiştir'' -

Erdoğan: \'\'Mektup, Cumhurbaşkanımıza gelmiştir\'\' -

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün devletin yüzbinlerce personeli var. Yüzbinlerce personeli olan bir devlet ve bu devleti yöneten bu hükümet, yeri geldiği zaman birçok kişinin yerini değiştirebilir.

05.01.2014 21:10

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün devletin yüzbinlerce personeli var. Yüzbinlerce personeli olan bir devlet ve bu devleti yöneten bu hükümet, yeri geldiği zaman birçok kişinin yerini değiştirebilir. Atamalar yapar. Bunun sayısı iki bin kişi falan, kim almış bu sayıyı, nereden almış? Böyle birşey söz konusu değil" dedi.

Başbakan Erdoğan, Japonya, Singapur ve Malezya'ya gerçekleştireceği resmi ziyaretler öncesi Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, bir gazetecinin "Devlet içerisindeki paralel yapıyı oluşturan iki bin kişilik bir listeden bahsediliyor ve bu listenin de sizin önünüzde olduğu ifade ediliyor. Bununla ilgili bir değerlendirmeniz olacak mı?" şeklindeki sorusuna, şöyle yanıt verdi:

"Bu konuyla ilgili Burhan Bey de daha sonra bir açıklama yaptı, Bülent Bey de bir açıklama yaptı, parti sözcümüz de bir açıklama yaptı. Fakat bunların üzerinde bu kadar ısrarla durmanızın bir anlamı yok. Bakınız, dün 50'ye yakın basın mensubuyla yaptığımız bir toplantı var. O toplantıda da buna benzer sorular geldi ve orada da söyledik. Bir defa böyle birşey masamın üzerinde, sümenimin altında, benim zaten masamda sümen de yok onu da söyleyeyim, böyle birşey söz konusu değil. Bu tür atamalar yapılacaksa yapılır. Bugün devletin yüzbinlerce personeli var. Yüzbinlerce personeli olan bir devlet ve bu devleti yöneten bu hükümet, yeri geldiği zaman birçok kişinin yerini değiştirebilir. Atamalar yapar. Bunun sayısı iki bin kişi falan, kim almış bu sayıyı, nereden almış? Böyle birşey söz konusu değil. Bunların hepsi uydurma ifadelerdir. Bunları böyle sürekli olarak gündemde tutmakla, Türkiye'ye fayda sağlayamazsınız, zarar sağlarsınız. Ve yalanlanmış olan bu tür ifadelerin üzerinde daha fazla durmanın gereği yok."

(sürecek)

-atatürk havalimanı

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Erdoğan: ''Mektup, Cumhurbaşkanımıza gelmiştir'' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement