Eski DEP milletvekilinden "İmralı-Edirne" yorumu: Öcalan'ın desteğiyle Erdoğan ipi göğüsler! - Son Dakika
Politika

Eski DEP milletvekilinden "İmralı-Edirne" yorumu: Öcalan'ın desteğiyle Erdoğan ipi göğüsler!

Eski DEP milletvekilinden "İmralı-Edirne" yorumu: Öcalan\'ın desteğiyle Erdoğan ipi göğüsler!

Eski Demokrasi Partisi (DEP) Milletvekili Mahmut Alınak, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Edirne'deki en büyük hesabı İmralı'dakine verecek" sözlerinin ardından başlayan "İmralı-Edirne" polemiğine ilişkin konuştu. Alınak; Öcalan'ın "Kürtlere CHP ve AK Parti arasında taraf olmayın" diyeceğini ve bunun sonucunda seçimlerin Erdoğan'ın zaferiyle sonuçlanacağını ileri sürdü.

05.02.2022 21:48  Güncelleme: 21:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Medyascope TV'ye konuşan eski DEP Milletvekili Mahmut Alınak; İmralı'da görüşmelerin tekrar başladığını iddia etti.

Alınak; "Öcalan bu koltuk kavgasında tarafsız kalın diyebilir, böyle bir çağrı karşılık da bulur" diye konuştu.

"ERDOĞAN CUMHURBAŞKANLIĞINI ALIR, AK PARTİ TBMM ÇOĞUNLUĞUNU KAYBEDER"

Erdoğan'ın "İmralı- Edirne hesaplaşma" polemiğini gündeme getirmesinin erken seçimin habercisi olduğunu ileri süren Alınak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben daha önce Erdoğan'ın Bahçeli'nin desteği ve onayı ile Öcalan ile yeniden ilişkiye gireceklerini söylemiştim. Doğru bir hesaplama ve zamanlama ile Öcalan'ın desteğini alan Erdoğan ikinci turda ipi göğüsleyecektir. Öcalan, seçimde aktif rol alırsa bu seçimin sonucunu etkileyecektir. Cumhur İttifakı belki Parlamento'da çoğunluğu kaybedecektir ama cumhurbaşkanlığını alacaktır. Bu da devlet içinde bir çatışma ve kaosa yol açacaktır."

"ÖCALAN ÜZERİNDEKİ TECRİT KALKAR, MÜZAKARELER BAŞLAR"

İstanbul seçimleri öncesinde İmralı'dan getirilen mektup konusunda iktidarın ders almış olduğunu tahmin ettiğini söyleyen Alınak, "Bir zamanlama hatası yapılmaz ise görüşmeler ile birlikte Öcalan üzerindeki tecrit kalkacak ve Öcalan'ın yapacağı bir çağrı cumhurbaşkanlığı seçimi üzerinde yüzde 100 olmasa bile etkili olacaktır" diye konuştu.

Alınak bu görüşmeler ile yeni bir müzakere sürecinin de başlayabileceğini öne sürdü.

Son Dakika Politika Eski DEP milletvekilinden 'İmralı-Edirne' yorumu: Öcalan'ın desteğiyle Erdoğan ipi göğüsler! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Caner kayalı: Eğer bu kıt akıllının dediğini yapmaya kalksın herhangi birisi.Bu ülkedeki seçimlerde parlamentoya dahi giremez sıfır çeker. 0 0 Yanıtla

Advertisement