Fatih Adayları Akşemseddinleri Arıyor - Son Dakika
Politika

Fatih Adayları Akşemseddinleri Arıyor

Fatih Adayları Akşemseddinleri Arıyor

Birlik ve Huzur Partisi Genel Başkanı Seyyid Emanullah Gündüz, son zamanlarda yaşanılan gelişmelerden dolayı Saadet Partisi'ne (SP) katılma kararı aldığını belirterek, "Biz Fatih olmaya niyetliyiz, bize Akşemseddinler lazım."

17.05.2012 12:50

Birlik ve Huzur Partisi Genel Başkanı Seyyid Emanullah Gündüz, son zamanlarda yaşanılan gelişmelerden dolayı Saadet Partisi'ne (SP) katılma kararı aldığını belirterek, "Biz Fatih olmaya niyetliyiz, bize Akşemseddinler lazım. Ben şahsım adına bu Akşemseddinlerin SP'de olduğuna inanıyorum. Biz de zamanı geldiğinde Fatihler olacağız" dedi.

22 yaşında Türkiye ve dünyanın en genç siyasi parti lideri unvanı ile Birlik ve Huzur Partisi'ni kuran Seyyid Emanullah Gündüz, Anadolu'nun her karışını dolaşarak PKK'nın Kürtlerin temsilcisi olmadığını anlatıp, bölge halkını aydınlatmaya çalıştı. Kendisi de Kürt olan Gündüz, 2 yıllık çalışma sonrasında kurdukları siyasi partiyi fesh ederek, yollarına ülkeye daha iyi hizmet edebileceklerine inandığı bir siyasi oluşuma katılma kararı aldı. Gündüz, "Son zamanlarda yaşadığımız durumları değerlendirip bir siyasi partiye katılmaya karar verdik. Allah izin verirse bu hafta sonu Ankara'da yapılacak il divan toplantısı ile SP'ye katılacağız. SP'ye katılmamızın sebebi 2 yıldır Anadolu'da yaptığımız çalışmalar sonucunda AK Parti'ye karşı muhalefeti yapabilecek bir parti olduğuna inandığım içindir. AK Partiyi daha iyi çalıştırmak, eksikliklerini daha iyi şekilde göstermek için hükümetin dilinden anlayan bir muhalefet yapılması gerekiyor. SP'de her hangi bir görev talep etmiyorum. AK Parti'ye karşı muhalefet yapabilecek tek bir parti var o da SP'dir. Milli görüş gibi bir tabanı olan siyasi oluşum bana da katkı sağlayacak ve siyasette yol gösterici olacaktır. SP'ye katılmak istememdeki nedenlerden biri de tecrübe almaktır. Biz Fatih olmaya niyetliyiz, bize Akşemseddinler lazım. Ben şahsım adına bu Akşemseddinlerin SP'de olduğuna inanıyorum. Biz de zamanı geldiğinde Fatihler olacağız. SP'ye katılmamız günü birlik olarak algılanmamalıdır. Biz kaliteli siyasetimizle, dostane muhalefet yapmak istiyoruz. Siyasetteki amacımız kendi adımıza bir şey yapmak değil. Böyle bir bencilce niyetimiz olsaydı genel başkanlığı bırakıp başka bir partiye katılmazdım. Bizim amacımız gerçekten insanlara bir şeyler katabilmektir. Siyaset bizim için hiçbir zaman amaç olmadı, araçtır. SP'de yapacağımız muhalefet hem AK Partiye güç katacak, hem bizlere güç katacak, hem de en önemlisi insanların sorunlarına çözüm bulabilme amacı taşıyacaktır" dedi.

"AK PARTİ'NİN SONU ANAP GİBİ OLACAK"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra AK Parti'nin sonunun Turgut Özal tarafından kurulan ANAP gibi olacağını savunan Emanullah Gündüz, katılma kararı aldığı SP'nin ise köklü ve tabanının güçlü bir siyasi oluşum olduğunu söyledi. Gündüz, "SP köklü bir partidir. Arkasında milli görüş gibi dünyaya kendini ispatlamış bir güç vardır. Tabanı da çok güçlüdür. AK Parti'nin tabanı ise bu kadar güçlü değildir. Çünkü AK Parti tabanında farklı görüş ve düşüncelerden insanlar vardır. AK Parti tabanı SP tabanı gibi homojenize bir yapı değildir. Başbakanın, cumhurbaşkanı ya da devlet başkanı olması AK Parti'nin dağılmasına neden olacaktır. Çünkü bu parti tabanında çeşitli düşüncelerden insanlar var. Bunlar bugünkü mevcut iktidarın gücünü kullanmak ve günü birlik politikayı devam etmek adına oluşturulmuş bir konsepttir. Zemin sağlam değildir. Erdoğan'dan sonra AK Parti'nin sonu da ANAP gibi olacaktır. SP'nin tabanı ise çok sağlamdır. Kolay kolay dağılacak bir siyasi oluşum değildir" şeklinde konuştu.

"DIŞ GÜÇLERİN TÜRKİYE'YE KARŞI EN BÜYÜK SİLAHI PKK'DIR"

Türkiye'nin yıllardan beri terör belası içinde olduğunu belirten Emanullah Gündüz, dış güçlerin Türkiye'ye karşı en büyük silahının PKK terör örgütü olduğunu ve Uludere olayının da bunun en net örneği olduğunu söyledi. Gündüz, "Dış güçlerin de Türkiye'ye karşı en büyük silahı PKK terör örgütüdür. Uludere olayı da bunun en net örneğidir. Uludere olayı Ergenekon terör örgütünün amacına hizmet eden bir eylemdir. Bugün gazetelerin manşetlerine baktığımızda istihbaratın nereden alındığı net bir şekilde yazılmaktadır. Bölgede artık baharın gelişiyle birlikte operasyonlar artacaktır. Şimdiye kadar teröre vurulan darbelerden dolayı, terör örgütü bir nevi rövanş peşinde koşmaktadır. Bunlar için de farklı eylemlere girişecektir" diye konuştu.

"YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI SÜRERKEN BÖLGE HALKI PROVOKE EDİLİYOR"

Türkiye'de yeni anayasa çalışmalarının devam ettiğini belirten Gündüz, bu süreci baltalamaya çalışanların da bölge halkını provoke ettiğini söyledi. Gündüz, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Türkiye yeni bir anayasa hazırlığı içindedir. Yeni anayasa çalışmaları nedeniyle bölge ve Kürtlerin rolünün ne olacağı konuşulurken, bu rolün AK Parti'nin istediği gibi olmaması için bölge halkı provoke ediliyor ve edilecektir. Böyle olunca da operasyonlar artacak ve silah sesleri tekrar yükselecektir. Bölgede PKK'ya karşı ciddi anlamda siyaset yapabilecek bir oluşumun olması şarttır. AK Parti teşkilatı bu konuda çok yetersizdir. Teşkilatlarda bir korku var. Terör örgütü bu bölgelerde ciddi anlamda bir korku imparatorluğu kurmuştur. Bölge yıllardan bire bir çıkmazın içindedir. Sorunun çözülmesi için herkesin elini taşın altına koyması lazımdır. Son günlerde yaşadığımız saldırı ve adam kaçırmalar üzücü ama bunların devamı gelecek gibi düşünülüyor. Bunların olmamasını ümit ediyoruz. Şunun da bilinmesi gerekir ki örgüt bunları yaparak güç kazanmıyor. Örgüt bunları yaparak döktüğü her kan ve gözyaşının karşısında kan ve gözyaşı, kin ve nefret kazanmaktadır. Biz Kürt gençleri ve bölge insanı olarak örgütün silah bırakarak legal anlamda çalışma yapmasını istiyoruz. PKK Kürtlere hizmet etme amacının dışına taşmıştır". - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Fatih Adayları Akşemseddinleri Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement