Filistin'den İsrail Adalet Bakanı Livni'ye Tepki - Son Dakika
Politika

Filistin'den İsrail Adalet Bakanı Livni'ye Tepki

Filistin\'den İsrail Adalet Bakanı Livni\'ye Tepki

Filistin Dışişleri Bakanı Maliki: "İsrail Adalet Bakanı Livni'nin Filistin Devlet Başkanı Abbas'a yönelik açıklamaları, açık bir tehdittir, Filistin makamları bu açıklamayı ciddiye alıyor"

26.01.2014 13:39

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, İsrail Adalet Bakanı Tzipi Livni'nin Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a yönelik açıklamalarının "açık bir tehdit" olduğunu ve konuyu uluslararası arenaya taşıyacaklarını belirtti.

Filistin resmi radyosuna konuşan Dışişleri Bakanı Maliki, Filistin tarafıyla barış müzakerelerini yürüten İsrail heyetinin başkanlığını da yapan Adalet Bakanı Livni'nin son açıklamalarına değindi. Livni'nin, Abbas'a yönelik, "İsrail'i Yahudi bir devlet olarak tanımamakta ısrar ederse bunun bedelini ödeyecek" şeklindeki sözlerini hatırlatan Maliki, "Bu, Sayın Abbas'a yönelik açık bir tehditdir. Filistin makamları, bu sözleri ciddiye alarak değerlendirecek" dedi.

Livni ve diğer İsrailli yetkililerden gelen bu yöndeki açıklamaları biraraya getirerek Filistin büyükelçiliklerine göndereceklerini belirten Maliki, bu suretle konuyu uluslararası platforma taşımaya hazırlandıklarını kaydetti.

İsrail Adalet Bakanı Livni, cumartesi akşamı İsrail televizyonu Kanal-2'ye yaptığı açıklamada, Abbas'ın İsrail'i bir Yahudi devleti olarak tanımamasını "kabul edilemez bir tavır" olarak nitelendirmiş ve bu tutumunda ısrar etmesi halinde "bedelini ödeyeceği" uyarısında bulunmuştu. - Ramallah

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Filistin'den İsrail Adalet Bakanı Livni'ye Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement