Kavala kararına Kılıçdaroğlu'ndan sert tepki: Lanet olsun size de kurduğunuz kirli düzene de - Son Dakika
Politika

Kavala kararına Kılıçdaroğlu'ndan sert tepki: Lanet olsun size de kurduğunuz kirli düzene de

İstinaf Mahkemesinin Gezi Parkı davasında Osman Kavala'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onamasına tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Lanet olsun size de kurduğunuz kirli düzene de. Adaleti bu ülkeye getireceğiz. Vera'yı babasına kavuşturacağız" paylaşımında bulundu.

28.12.2022 20:37  Güncelleme: 22:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin beraat kararının bozulmasının ardından Osman Kavala'nın da aralarında bulunduğu 17 sanığın yargılandığı dava, 25 Nisan 2022 tarihinde yeniden karara bağlanmıştı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Osman Kavala'yı "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

İSTİNAF KARARI ONADI

Dosya, İstinaf Mahkemesi'ne taşındı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, dosya üzerindeki incelemesini tamamladı. Daire, Osman Kavala hakkında 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevini engellemeye teşebbüs' suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve diğer 7 sanık için bu suça yardım suçundan verilen 18'er yıl hapis cezasına ilişkin kararı yerinde bularak cezaları onadı.

"ADALETİ BU ÜLKEYE GETİRECEĞİZ"

Alınan bu karar sonrası CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu alınan karara ilişkin "Lanet olsun size de kurduğunuz kirli düzene de. Adaleti bu ülkeye getireceğiz! Vera'yı babasına kavuşturacağız!" dedi.

Muhalefetten ilk tepki CHP'den geldi! İşte Kılıçdaroğlu'nun Kavala'nın cezasına yaptığı yorum



Kavala kararına Kılıçdaroğlu\'ndan sert tepki: Lanet olsun size de kurduğunuz kirli düzene de

Son Dakika Politika Kavala kararına Kılıçdaroğlu'ndan sert tepki: Lanet olsun size de kurduğunuz kirli düzene de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Aydın Gökmenoğlu: Sen vatan hainlerini savunmaya devam et ondan sonra seçim kazanacağım diye kendini yırt kazanırsın belki aday olda reis seni kılçığına kadar ayıklasın 37 4 Yanıtla
  • Murat Murko: Senden de bu beklenir vatan hainleri cezasız kalmayacak. 5 3 Yanıtla
  • Kaan Kaan: Yuh artık alenen vatan hainini savunuyorlar artık 1 0 Yanıtla

Advertisement