Genç'te CHP Yönetimi İstifa Etti - Son Dakika
Politika

Genç'te CHP Yönetimi İstifa Etti

Genç\'te CHP Yönetimi İstifa Etti

BİNGÖL'ün Genç ilçesinde 16 yıldan beri Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanlığı görevini yürüten Ali Altınbaş, 16 kişilik yönetim kuruluyla birlikte partiden istifa etti.

06.03.2019 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BİNGÖL'ün Genç ilçesinde 16 yıldan beri Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanlığı görevini yürüten Ali Altınbaş, 16 kişilik yönetim kuruluyla birlikte partiden istifa etti.

Genç'te 16 yıldır CHP İlçe Başkanlığı yapan Ali Altınbaş, basın açıklamasıyla 16 kişilik yönetim kuruluyla birlikte istifa ettiklerini açıkladı. CHP'de eksen kayması yaşandığını ileri süren Altınbaş, şöyle konuştu:

"21 yıllık Cumhuriyet Halk Partili'yim. Partimiz yıl yıl erimeye başladı. Eski Genel Başkanımız sayın Deniz Baykal zamanında genel merkez ve teşkilatlar arasında birlik, beraberlik ve koordinasyon vardı. Bugün partimizin geldiği noktada tek başlılık yönetim anlayışı mevcut. Genel merkez noktasında yaşanan durumun aynısı il yönetiminde de mevcut. Bugün bakıyoruz CHP Bingöl il yönetimi aile partisi olmuş, parti sadece iki kişinin tekelinde. CHP Bingöl'de başkanlık sistemi ile yönetiliyor. Bir bakıyorsunuz hem yerel hem genel seçimlerde hep aynı kişiler aday gösteriliyor. Bu seçimde bile belediye başkan adayı, il meclis üyesi birinci sıra adayı ve belediye meclis üyesi birinci sıra adayları aynı aileden. Birileri de kalkıp demiyor ki 'Ne yapıyorsunuz? Yahu Bingöl'de hiç mi kimse yok, hep aynı kişiler her dönem aday gösteriliyor?' Biz bu rahatsızlığımızı sürekli genel merkeze de bildirdik. Ama genel merkezin istediği şu; bizden olsun da ne yaparsa yapsın. Böyle bir siyasi anlayış olamaz. O yüzden CHP Bingöl'de hiçbir şekilde kabuğunu kıramadı" dedi

Altınbaş, herhangi bir partiye geçmeyi de düşünmediğini söylerine ekledi.

- Bingöl

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Genç'te CHP Yönetimi İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AKP'li İBB Grup Başkanvekili Kent Lokantalarını Destekliyor
    15:36 AKP'li İBB Grup Başkanvekili Kent Lokantalarını Destekliyor

    AKP'li İBB Grup Başkanvekili Zeynel Abidin Okul, Kent Lokantalarını olumlu bulduklarını ve desteklediklerini açıkladı.

  • Perşembe Belediyesi, yeni dönemde çalışmalara başladı
    15:18 Perşembe Belediyesi, yeni dönemde çalışmalara başladı

    Perşembe Belediyesi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Cihat Albayrak başkanlığında yapılan toplantıda, meclis üyeleri ve ekip arkadaşlarıyla birlikte Perşembe için çalışmaların sürdürüleceği ifade edildi. Toplantıda yapılan oylamada ise başkan vekilliği, katip üyelikleri ve komisyon üyelikleri belirlendi.

  • Özgür Özel:
    15:17 Özgür Özel: "Bu Bir Zafer Değil, Görevdir. Parti İktidar Olduğunda Zafere Dönüşecektir"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Biz bunu bir zafer olarak görmüyoruz. Evet bir başarıdır, önemli bir başarıdır ama zafer değildir, görevdir. Görev önümüzdeki ilk seçimlerde parti iktidar olduğunda, bu iktidar değiştiğinde ancak zafere dönüşecektir. Elimizde belediyeleri yönetme, rantı yönetme, gençleri ve kendi evlatlarımızı, yakınlarımızı bir takım makamlara getirme, yandaşlarımızı zengin etme fırsatı yakalamadık arkadaşlar. Biz tarihin akışını değiştirme fırsatını yakaladık. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında, cumhuriyetin tarihini yeniden yazma fırsatını yakaladık. Bu yüzden sadece partimizle, sadece biz bize, sadece ‘Yetkiyi aldık, biz yönetiriz’ değil; yetkiyi kimden aldığımızı biliyoruz” dedi.

  • CHP Bursa Belediye Başkanları Yerel Yönetimler Çalıştayı'na Katıldı
    15:17 CHP Bursa Belediye Başkanları Yerel Yönetimler Çalıştayı'na Katıldı

    Bursa'da CHP'den belediye başkanı seçilen 5 belediye başkanı ve CHP Bursa İl Başkanı, Yerel Yönetimler Çalıştayı'na katıldı. Çalıştayda seçim sürecindeki deneyimler ve belediye başkanlarının yapacağı çalışmalar ele alınıyor.

  • Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan-Ermenistan Sınır Delimitasyon Komisyonu'nun Kararını Memnuniyetle Karşıladı
    15:15 Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan-Ermenistan Sınır Delimitasyon Komisyonu'nun Kararını Memnuniyetle Karşıladı

    Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan-Ermenistan Sınır Delimitasyon Komisyonu'nun, 30 yıldır işgal altında bulunan dört köyün Azerbaycan'a iadesi ve delimitasyon çalışmalarının devamı konusunda uzlaşmaya varılmasını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi. Bu olumlu gelişme, nihai barış anlaşmasının imzalanması yolunda önemli bir adımdır.

  • Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    15:14 Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi sonrası ilk toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında yapıldı. Meclis divan katipleri, meclis başkan vekilleri, encümen üyeleri ve yeni komisyon üyeleri seçildi. Başkan Fatma Şahin, yeni dönemde yapılması planlanan projeleri meclis üyelerine anlattı.

  • Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği, Aliağa'daki Gemi Söküm Sektörü Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacak
    15:13 Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği, Aliağa'daki Gemi Söküm Sektörü Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacak

    Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER), Aliağa Belediyesi CHP Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül'ün meclis toplantısında Aliağa'daki gemi söküm sektöründen 'uyuşturucu trafiğinin durağı' şeklinde söz etmesi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

  • Zonguldak Belediyesi'nin Borcu 1 Milyar 153 Milyon TL
    15:13 Zonguldak Belediyesi'nin Borcu 1 Milyar 153 Milyon TL

    CHP'li Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, AKP'den devralınan belediyenin borcunun 1 milyar 153 milyon 308 bin 77 lira olduğunu açıkladı. Erdem, belediyenin borçlarını belediye binasına astığı pankartla kamuoyuna duyurdu.

  • Cemil Tugay'ı PKK lideriyle karıştırdı, salondan 'ağız alışkanlığı' diye ses yükseldi
    15:06 Cemil Tugay'ı PKK lideriyle karıştırdı, salondan 'ağız alışkanlığı' diye ses yükseldi

    Aliağa Belediyesi'nin CHP Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'dan bölücü terör örgütünün elebaşlarından "Cemil Bayık" olarak söz etti. Doğangül, uyarılar sonrası yaptığı gafı fark ederek düzeltirken o sırada salondakilerden birinin "Ağız alışkanlığı" demesi dikkatlerden kaçmadı.


Advertisement