Hazine ve Maliye Bakanlığı, Şimşek'in arkadaşına arazi ihalesi iddialarını yalanladı - Son Dakika
Politika

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Şimşek'in arkadaşına arazi ihalesi iddialarını yalanladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Şimşek\'in arkadaşına arazi ihalesi iddialarını yalanladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Mehmet Şimşek'in arkadaşına arazi ihalesi verildiği iddialarını yalanladı. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve gazetecilik etiğine aykırı olduğu belirtildi. Ayrıca, haberi yapan gazeteci hakkında hukuki süreç başlatılacağı ifade edildi.

20.09.2023 12:06  Güncelleme: 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAZİNE ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Mezardan babam çıkıp gelse dahi eş-dost veya akrabam olduğunu ifade eden hiç kimseye kamuda ayrıcalık tanınmayacaktır" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, İstanbul Beşiktaş'taki kamu arazisinin Bakan Mehmet Şimşek'in arkadaşına satıldığı iddia edilen gazete haberiyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, söz konusu ihalenin 13 Nisan 2023'te yapıldığı, bu tarihte Bakan Mehmet Şimşek'in bakanlık görevine başlamadığı ve Türkiye'de de olmadığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, "Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek atandığı ilk gün (4 Haziran 2023) bakanlığımızın birimleri ile bakanlığımıza bağlı kurum ve kuruluşların üst düzey bürokratlarına net bir talimat vermiştir. Bakan Şimşek bu talimatı ile 'Mezardan babam bile çıkıp gelse dahi, benim akrabalarım ya da arkadaşım olduğunu ifade eden hiç kimseye kamuda ayrıcalık tanınmayacaktır.' ifadesini açıkça belirtmiştir. Bu yaklaşım Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek'in geçmiş 11 yıllık bakanlığı döneminin net bir duruşudur" denildi.

Bakan Mehmet Şimşek, bakanlığın bu açıklamasını sosyal medya hesabından paylaşarak, "Haber görünümlü karalamayı kınıyorum. Ben yurtdışında iken ve henüz bakan değilken; açık artırmada alınan bir işi bana bağlamaya çalışmışlar. 'Mezardan babam çıkıp gelse dahi eş-dost veya akrabam olduğunu ifade eden hiç kimseye kamuda ayrıcalık tanınmayacaktır.' talimatım hala geçerlidir" açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hazine ve Maliye Bakanlığı, Şimşek'in arkadaşına arazi ihalesi iddialarını yalanladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement