HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran Açıklaması - Son Dakika
Politika

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran Açıklaması

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, "Cezaevlerindeki bazı uygulamaların, cezaevi müdürlerince fevri ve kendilerine iş edinilerek yapıldığını düşünüyoruz.

11.07.2019 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, "Cezaevlerindeki bazı uygulamaların, cezaevi müdürlerince fevri ve kendilerine iş edinilerek yapıldığını düşünüyoruz." dedi.

Başaran, HDP Mardin Milletvekili Ebrü Günay ile düzenlediği basın toplantısında, "cezaevlerinde açlık grevlerinin sona erdirilmesiyle tecritte ufak bir gedik açıldığını, tamamen ortadan kalkmadığını" söyledi.

Cezaevlerindeki hak ihlallelerinin daha da büyüdüğünü ileri süren Başaran, "Cezaevlerindeki bazı uygulamaların, cezaevi müdürlerince fevri ve kendilerine iş edinilerek yapıldığını düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

Türkiye'de işkence yokmuş gibi bir tablo çizilmeye çalışıldığını savunan Başaran, "İşkencenin insanlık suçu olduğunu, bu konuya göz yumarak var olan suçlara ortak olunduğunu iktidara hatırlatıyoruz. Bu uygulamaların sonucunda cezaevlerinde çıkacak en ufak bir sorunun yükünün kendilerinde olduğunu ifade ediyoruz." diye konuştu.

HDP Mardin Milletvekili Günay ise bir ülkede demokrasinin, insan haklarına saygının var olduğunun en iyi anlaşıldığı yerlerin cezaevleri olduğunu belirtti.

Günay, Türkiye'nin cezaevleri koşulları itibarıyla geride olduğunu savunarak, yetkililerin cezaevleriyle ilgili sorunlarda aktif çalışması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mardin'de 2024 İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
    17:44 Mardin'de 2024 İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

    Mardin'de, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması amacıyla düzenlenen 2024 İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Tuncay Akkoyun başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya, kaymakamlar, belediye başkanları ve kurum temsilcileri katıldı. Vali Akkoyun, kentte uygulanan 294 projeden 24'ünün tamamlandığını, 99'unun devam ettiğini ve 171'inin etüt proje aşamasında olduğunu belirtti. Ayrıca, kamu yatırımlarının hızlı ve kaliteli bir şekilde yapılması için koordinasyona önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Tiran Belediye Binası Protesto Edildi
    17:43 Tiran Belediye Binası Protesto Edildi

    Arnavutluk'ta yolsuzlukla suçlanan Tiran Belediye Başkanı Erjon Veliaj ve ekibini protesto eden yüzlerce kişi belediye binasını ateşe verdi.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüştü
    17:23 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile gerilim ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirmek üzere bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

  • CHP'nin eski TBMM Grup Amirliği Levent Bayraktar'ın cenazesi toprağa verildi
    17:23 CHP'nin eski TBMM Grup Amirliği Levent Bayraktar'ın cenazesi toprağa verildi

    CHP'nin uzun yıllar TBMM Grup Amirliği yapan Levent Bayraktar'ın cenazesi, Kocatepe Camisi'nde düzenlenen törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cenaze aracına omuz vererek Bayraktar'ı son yolculuğuna uğurladılar.

  • Arnavutluk'ta Belediye Başkanı Protesto Edildi
    17:23 Arnavutluk'ta Belediye Başkanı Protesto Edildi

    Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yolsuzlukla suçlanan Tiran Belediye Başkanı Erjon Veliaj ve ekibini protesto eden yüzlerce kişi belediye binasını ateşe verdi. Protestocular, belediye binasına girmeye çalışırken çatışmalar yaşandı ve yangın çıktı.

  • Beykoz Belediyesi'nin 3 Milyar TL Borcu Var
    17:09 Beykoz Belediyesi'nin 3 Milyar TL Borcu Var

    İstanbul'da AKP'den CHP'ye geçen Beykoz Belediyesi'nin Belediye Başkanı Alaattin Köseler, belediyenin yaklaşık 3 milyar TL borçla devir aldıklarını açıkladı. Köseler, borcun faizleriyle birlikte 3 milyar TL'ye yaklaşacağını tahmin ettiğini belirtti.


Advertisement