Hdp Eş Genel Başkanı Tuncel Sandalye Üzerinden Halka Seslendi - Son Dakika
Politika

Hdp Eş Genel Başkanı Tuncel Sandalye Üzerinden Halka Seslendi

Hdp Eş Genel Başkanı Tuncel Sandalye Üzerinden Halka Seslendi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, barışa hazır olduklarını söyledi.

20.02.2014 17:04

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, barışa hazır olduklarını söyledi.

Tuncel, partisinin seçim bürosu açılışını yapmak üzere Tekirdağ'a geldi. Açılışın ardından konuşma yapmak için otobüse binmek istemeyen Tuncel, sandalyeye çıkarak partililere seslendi.

Konuşmasında seçim öncesi somut bir adımın atılmadığını ileri süren Tuncel, barışa hazır olduklarını, silahların devre dışı bırakılabileceğini dile getirdi. Devletin bu konuda adım atması halinde kendisinin de atacağını kaydeden Tuncel, "Ama bugüne kadar AK Parti hükümetinin yaptığı bütün yasalara bakalım. Hiçbir şey yok. Demokratikleşme paketine bakın. Kürt sorununa çözümüne dahil somut hiçbir adım yok. Güven artırıcı adımlar atılması gerek. Ama bunu da seçim sürecine heba etmek istiyorlar. Şimdi seçim önce demokratikleşiyoruz diye propaganda yapıyorlar. Bunun gerçek olmadığını biz biliyoruz" dedi.

"KENTSEL DÖNÜŞÜM ADI ALTINDA İNSANLARIN EVLERİNİ BAŞINA YIKIYORLAR"

Ergene Nehri'nin yıllardır temizlenmediğine dikkat çeken Tuncel, "Ergene Nehri zehir akıyor ve hastalık saçıyor. Yıllardır Ergene'yi temizleyemediler. Bu suç Ergene Nehri'nin suçu değil, bu suç Ergene Nehrini kirletenlerin suçudur. Bu suç her gün Ergene Nehri'ne kendi kar amacını düşünüp zehir akıtanların suçudur. Biz buna son vereceğiz. Ekolojik bir perspektifle yaklaşıp Ergene Nehrini temizlemek bizim temel görevlerimizden birisidir" dedi.

Kentsel dönüşüm çalışmalarına da değinen Tuncel, "Tekirdağ'ın sadece Ergene sorunu mu var? Hayır, biz biliyoruz. Kentsel dönüşüm diye bir bela burada da var. Kentsel dönüşüm adı altında insanların evlerini başına yıkıyorlar. Daha güzel kentlerde alanlarda yaşamak bizlerin de hakkı. Biz yerinde dönüşümü insanlara göstereceğiz. Şimdi kentsel dönüşümde ne yapıyorlar? Özellikle Roman yurttaşların, Kürtlerin ve Arapların yaşadığı yerleri, yani toplumun ötekileri yoksullarının yaşadığı yerlere göz koyuyorlar sonra elimizden alıyorlar. Bizi şehrin en ücra köşelerine atıyorlar. Kendileri orada bir avuç zengine peşkeş çekiyor. Bütün Türkiye'de uyguladıkları kentsel dönüşüm bu. İşte biz buna karşıyız. Bu Ankara'nın meselesi değil. Bu tam da yerel yönetimlerin meselesidir" şeklinde konuştu.

Tuncel, konuşmasının ardından Tekirdağ'dan ayrıldı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hdp Eş Genel Başkanı Tuncel Sandalye Üzerinden Halka Seslendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement